Gone Home sulattaa sittenkin vielä PS4- ja Xbox One -pelaajienkin sydämiä

Gone Home saa kuin saakin vielä kaksi kappaletta konsoliversioita ja vieläpä kohtalaisen pian.

8.12.2015 22:49

Loppukesästä 2013 pc:llä hurmannut hyvin tarinavetoinen seikkailupeli Gone Home on sittenkin saapumassa konsoleille. Tammikuun 12. päivä peliä päästään pelailemaan niin Xbox Onella kuin PlayStation 4:lläkin, kiitos indiepelintekijöiden tukemiseen erikoistuneen Midnight City -pelitalon.

Alunperin konsoliversioita Gone Homesta odotettiin saataville jo aiemmin tänä vuonna. Tuolloin niiden tielle tulivat kuitenkin Midnight Cityn talousongelmat, joiden myötä konsoliversioiden kehitys päädyttiin jopa yhdessä vaiheessa lopettamaan tyystin. Gone Homen luonutta Fullbright Companya moinen ei kuitenkaan koskaan varsinaisesti pysäyttänyt, vaan parhaillaankin studio työstää niin Xbox Onelle kuin pc:llekin kokonaan uutta Tacomaksi kutsuttua scifi-henkistä seikkailupeliä.

Pc-version tapaan myös konsoleilla Gone Home kertoo tarinan nuoresta naisesta nimeltä Katie, joka noin vuoden pituisen matkustelureissunsa jälkeen palaa kotiinsa huomatakseen vain, ettei hänen perhettään näy mailla eikä halmeilla. Tutkimalla autiota kotiaan Katielle avautuukin hiljalleen, mitä tämän perhe ja erityisesti pikkusisko Samantha ovat puuhailleet menneen vuoden aikana ja minne he ovatkaan mahtaneet kadota.

Gone Home on kerännyt hurjasti kehuja varsinkin hienovaraisesta kerronnastaan, jonka välityksellä pelistä avautuu niin lämminhenkisyyttä kuin hieman jännitystäkin tarjoileva juoni. Tiiviin rakenteensa myötä peli ei ole tosin pisin mahdollisin kokemus sen kestäessä pelaajansa kiireestä riippuen noin tunnin tai kahden verran.

Lähde: Fullbright Company

Lisää luettavaa