GoldenEye 007 vapautui haitallisten pelien listalta Saksassa – Switch-paluu näyttää todennäköiseltä

Bond-klassikon poistoa pyydettiin erikseen, vaikka peli olisi vapautunut jo ensi vuonna.

5.11.2021 15:29

Nintendo 64:n räiskintäklassikko GoldenEye 007 on poistettu Saksassa nuorille haitalliseksi katsottujen mediatuotteiden listalta. Toisin sanoen 24-vuotiaan pelin myynnille ja mainostamiselle ei katsota olevan käytännössä enää minkäänlaisia erityisrajoitteita Saksassa.

Saksa on historiallisesti ollut tiukka maassa kaupiteltavien viihdetuotteiden suhteen, ja samalta listalta on löytynyt myös muita maineikkaita nimiä Half-Lifesta Fallout 3:een. Vuosien varrella listaa on kuitenkin myös karsittu. Nimike voi päästä pois listalta automaattisesti 25 vuoden olemassaolon jälkeen, minkä ohella poistoa voi erikseen pyytää, jos tuotteen ei katsota enää sopivan listalle.

GoldenEyen tapauksessa automaattinen poisto olisi tapahtunut ensi vuonna, mutta Schnittberichte-sivuston mukaan poistoa on pyydetty varta vasten erikseen. Tämä antaisi ymmärtää, että GoldenEye 007 saatettaisiin saada vielä uudelleen saataville jossain muodossa.

Veikkaukset ovat osuneet Nintendo Switch Onlinen uuden Expansion Pass -jäsenyyden mukana tarjottavaan Nintendo 64 -pelien kirjastoon. Koska Nintendon Euroopan osaston päämaja toimii Saksassa, olisi sen saatava GoldenEyen myyntirajoitteet maassa pois, jotta se voisi jaella peliä muissakin Euroopan kolkissa.

Nintendo Switch Onlinen kalliimpi Expansion Pass -jäsenyys otettiin käyttöön tällä viikolla, joskaan ei erityisen juhlavasti. Saatavilla olevien Nintendo 64 -pelien emulaation tason ei ole esimerkiksi katsottu olleen erityisen hyvää, mikä on näkynyt muun muassa ääni- ja grafiikkaongelmina. Mukaan ujutettu verkkopelimahdollisuus on kärsinyt sekin viiveestä, eivätkä pelien kontrollit ole kääntyneet aina ongelmitta modernimmille ohjaimille.

GoldenEye 007:n ohella saksalaiselta tuhmien tuotteiden listalta viimeisimpänä poistetut pelit ovat BloodRayne ja BloodRayne 2. Kaksikko saakin pian uudelleenjulkaisun konsoleilla aina Switchiä myöten.

Lähde: Video Games Chronicle, Schnittberichte

Lisää luettavaa