Gears of Warista ja Unreal Engine -pelimoottoreista tunnettu Epic Games on aikeissa avata uuden pelistudion. Yhdysvalloissa sijaitsevaan Baltimoren kaupunkiin suunniteltu pelitalo tulisi koostumaan ainakin suurelta osin vanhoista Big Huge Gamesin kehittäjistä.

Big Huge Games tunnetaan erityisesti tämän vuoden puolella julkaistun Kingdoms of Amalur: Reckoning -pelin kehittäjänä. Studio joutui sulkemisen kohteeksi isäntäyhtiö 38 Studiosin ajauduttua vakaviin talousongelmiin, mutta tämä ei kuitenkaan pahemmin hajauttanut studion työntekijöitä toisistaan.

Big Huge Gamesin entinen johto päättikin ottaa viime viikolla yhteyttä Epic Gamesiin. Kehittäjäjoukko pyysi pelitalolta mahdollisuutta käyttää Epicin omistamaa pelinimekettä pohjana uudelle pelilleen, mutta päätyikin lopulta sulautumaan osaksi Gears of War -pelitaloa. Kuin sattumalta Epic etsi nimittäin parhaillaan keinoja laajentaa toimintaansa ja tarvitsi siihen huomattavan määrän miehitystä.

Aivan jokainen Big Huge Gamesin entinen työntekijä ei ole kuitenkaan muuttamassa Epicille. Muun muassa Zynga East sekä Zenimax Online ovat myös napanneet osan kehittäjistä.

Lähde: Epic Games

Lisää luettavaa