GameStop-pomo vannoo: ”Pelilevyt eivät ole katoamassa minnekään”

Vaikka digitaalisen median suosio on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti, pelikauppaketju GameStopin toimitusjohtajaa ei pelota.

1.10.2015 07:49

Digitaalisen median suosio ei ole suoranainen uhka fyysisille pelilevyille, uskoo GameStop-pelikauppaketjun toimitusjohtaja Paul Raines.

Fortune-lehdelle antamassaan tuoreessa haastattelussa Raines kieltää kauhistelevansa digitaalisen jakelun räjähdysmäistä suosiota, vaikka GameStopin toimintamalli perustuu fyysisten levyjen myyntiin ja vaihtoon. Viime vuonna digitaaliset myynnit valtasivat vajaan miljardin lohkon kauppaketjun 9,3 miljardin dollarin tuotoista.

– Näen digitaalisen jakelun täydentävän tavanomaista bisnesmalliamme tulevaisuudessa: kuten teemme jo konsoleiden kohdalla, myisimme digitaalisia latauksia levyjen kyljessä. Virtuaalitodellisuuspelit tulevat todennäköisesti noudattamaan tätä mallia, Raines kertoo haastattelussa.

GameStopin liikevaihto pohjaa vahvasti käytettyjen pelien jälleenmyyntiin, eikä moinen ole mahdollista digitaalisten pelien piireissä. Käytettyjen levyjen kauppa lienee yksi suurimmista syistä Rainesin horjumattomaan uskoon, ja mies uskoo sen suosion vain kasvavan, kun pelikansa jättää edellisen sukupolven pölyt vihdoin pysyvästi taakseen.

– Pelilevyt eivät tule koskaan katoamaan. Fyysisen musiikin myynti on vajonnut puoleen huippuvuosistaan ja fyysisten elokuvien myynti on laskenut 60 prosentin edestä, mutta fyysiset pelit tulevat selviämään vielä pitkään, tapahtuipa mikä tahansa tuomiopäivän skenaario, Raines summaa mietteensä.

Lähde: Fortune, VG247

Lisää luettavaa