GameCube- ja Wii-emulaattoriohjelmisto Dolphin ei sittenkään ilmesty Steamissa.

Emulaattorin kehittäjät paljastivat maaliskuussa suunnitelmansa Dolphinin tuomisesta Steamiin. Ilmaiseksi ladattavan emulaattorin oli määrä tulla saataville Valven jakelualustalle jo kuluvan vuoden alkupuoliskolla, mutta suunnitelmat kohtasivat vaikeuksia Nintendon vastustuksen vuoksi.

Uudessa blogipäivityksessään Dolphinin kehitystiimi on avannut tarkemmin Steam-julkaisusta virinnyttä kiistaa Nintendon ja Valven kanssa. Kehittäjien mukaan Nintendo ei ole ryhtynyt oikeustoimiin Dolphinia tai Valvea vastaan. Nintendon juristit olivat kuitenkin yhteydessä Dolphin-tiimiin sekä Steamiin pyytääkseen emulaattorin julkaisun perumista mahdollisten oikeustoimien uhalla. Tämän seurauksena Valve oli vaatinut Dolphinia hakemaan Nintendon hyväksynnän julkaisulle emulaattorin tuomiseksi Steamiin.

Valven vaatimuksen seurauksena Dolphin-tiimi kertoo hylänneensä suunnitelmansa emulaattorin julkaisemisesta Steamissa. Kehittäjien mukaan Dolphinin tulevaisuus ei kuitenkaan ole muutoin uhattuna, vaikka Nintendo olikin tarttunut vaatimuksessaan emulaattorin koodin sisältämään salausavaimeen. Dolphin-tiimin laintulkinnan perusteella salausavaimen jakelu osana Dolphin-ohjelmistoa ei itsessään olisi lainvastaista, sillä ohjelmiston pääasiallinen tarkoitus ei ole suojauksen kiertäminen.

Toistaiseksi Dolphin pysyy siis saatavilla verkossa, vaikka Steam-julkaisu jääkiin haaveeksi.

Lähde: Dolphin

Lisää luettavaa