Fortnite-kehittäjä Epic Games osti suomalaisen peliteknologiayhtiö Kamun

Helsingistä käsin toimiva Kamu on nyt osa Epic Gamesia.

9.1.2021 14:02

Helsingistä käsin toimiva teknologiayhtiö Kamu on päätynyt Epic Gamesin omistamaksi. Fortnitesta ja Unreal-pelimoottorista tunnettu Epic vahvisti kaupan maanantaina paljastamatta kuitenkaan tarkempian yksityiskohtia sen ehdoista.

Kamu sai alkunsa huijauksenesto-ohjelma Easy Anti-Cheatin pohjalta, jonka ensimmäinen inkarnaatio nähtiin osana Counter Striken 1.6-versiota jo vuonna 2006. Varsinaiseksi yhtiöksi se kasvoi vuonna 2013 ja sittemmin se on laajentanut toimintaansa myös muilla pelikeskeisillä palveluilla. Niiden tarkoituksena on erityisesti auttaa kehittäjiä vuorovaikuttamaan peliyhteisöjen kanssa ja kehittämään pelaajille tarjottavia pelikokemuksia.

– Pelien rakentaminen sekä julkaiseminen on tänä päivänä äärimmäisen haastavaa ja vain puolet taistelusta. Kamun pelinhallintatyökalut auttavat kehittäjiä kasvamaan ja ylläpitämään pelejä menestyksekkäästi julkaisun jälkeen. Me Epicillä menestymme, kun kehittäjät menestyvät, Epic Games perustaja ja toimitusjohtaja Tim Sweeney summaa.

Epicin mukaan Kamu jatkaa sen alaisuudessa laajentumista tähän asti valitsemiensa asiakkaiden ja pelimoottoreiden parissa. Samalla he toimivat myös keinona Epicille rekrytoida teknologia-, pelimoottori- ja verkkopalveluosaamista Suomesta käsin.

Lähde: Epic Games

Lisää luettavaa