Verkkoroolipeli Final Fantasy XIV:n Mac-julkaisu on osoittautunut täydeksi katastrofiksi.

Hätäisesti Macille käännetyn pelin kehitys jatkui aivan viime minuutille kesäkuiseen julkaisupäivään asti, minkä takia teoksen viralliset minimivaatimukset eivät vastanneet todellisuutta. Vaatimukset päivitettiin vasta julkaisun jälkeen, eikä pelin suorituskyky ole yltänyt odotetulle tasolle paremmillakaan kokoonpanoilla. Kirsikkana kakun päällä peli lipsahti myyntiin ennen aikojaan, minkä vuoksi moni joutui pelaamaan tietämättään viimeistelemätöntä testiversiota.

Pahimmillaan pelikelvottoman tuotteen ostaneiden, ongelmista närkästyneiden fanien tulikivenkatkuisen palautteen seurauksena Mac-versio on nyt vedetty tilapäisesti markkinoilta. Pelin jo ostaineihin myyntitauko ei vaikuta.

Pelin tuottaja ja ohjaaja Naoki Yoshida on osoittanut pelin faneille pitkän kirjeen, jossa pahoittelee kehitystiimin Mac-version kohdalla tekemiä virheitä ja niiden seurauksia.

– Vaikka koko yhtiömme kehitys- ja tuotanto-osastoja myöten on osittain syypää virheisiimme, oli yksin minun päätökseni julkaista peli Macille näissä olosuhteissa. Otan siitä täyden vastuun, ja pyydän vilpittomästi anteeksi, Yoshida toteaa nöyränä.

Yoshidan mukaan peli palaa myyntiin, kun kuluttajia on informoitu pelin toiminnasta ja minimivaatimuksista paremmin. Mies ei kirjeessään kuitenkaan kerro, miten paljon aikaa prosessin odotetaan vievän. 

Pelin Square Enixin verkkokaupasta ostaneet Mac-pelaajat voivat hakea täyttä hyvitystä pelin virallisten verkkosivujen kautta, ja muita kehotetaan ottamaan yhteyttä jälleenmyyjiinsä. Korjausprosessia voi tahollaan vauhdittaa raportoimalla bugeja alustalle räätälöidyn palautelomakkeen avulla.

Lähde: Square Enix, DualShockers

Lisää luettavaa