Falloutin syntyyn johtanut Wasteland-roolipelisarja saa kolmannen osan

Wasteland-sarja on saamassa jälleen jatkoa ja taas kerran joukkorahoituksen voimalla.

28.9.2016 17:04

Kehittäjäveteraani Brian Fargo ja tämän pelistudio InXile ovat paljastaneet kolmannen osan omalle Wasteland-roolipelisarjalleen. Uutta osaa on suunniteltu samanaikaisesti niin pc:lle kuin Xbox Onelle ja PlayStation 4:llekin, minkä lisäksi se on esittelemässä sarjaan ensimmäistä kertaa moninpelimahdollisuuden.

Wasteland 3:ssa moninpeluu tapahtuu kahden pelaajan välisen yhteistyön merkeissä, mikä sujuu sekä synkroniseen että asynkroniseen malliin. Pelaajat voivat siis normaalimpaan malliin kokea koko pelin tehden jatkuvasti hyvin läheistä yhteistyötä niin seikkailujen kuin taistelujenkin muodossa, mutta yhtälailla nämä voivat myös hajautua tekemään omia asioitaan pelin maailmassa. Yhteistyötilassa pelattua tarinaa on jopa mahdollista viedä eteenpäin vain toisen pelaajan toimesta, kun toinen pelaaja on offline-tilassa. Tämä tosin ei välttämättä johda aina positiivisiin asioihin poissaolleen pelaajan kannalta.

Halutessaan myös Wasteland 3 on toki pelattavissa ihan yksikseenkin. Pelin kaikki uudistukset eivät liitykään moninpeliin, vaan mukaan on luvattu myös ajoneuvoja, paranneltuja taisteluja, ympäristökeskeisiä vaaroja ja ehostettuja keskustelumekaniikkoja. Pääseepä omassa tukikohdassaan harrastamaan enemmän nyt myös hallinnollisia hommia.

Tapahtumiltaan peli sijoittuu tällä kertaa hyiseen Coloradoon.

Kaksi vuotta sitten julkaistun Wasteland 2:n tapaan myös Wasteland 3:n kehityksestä osa on tarkoitus kustantaa joukkorahoituksen voimalla. Enää InXile ei ole kuitenkaan kääntymässä Kickstarerin puoleen, vaan rahoitus hoituu nyt Fig-palvelussa, jonka hallituksessa Fargo vaikuttaa. Palvelun kautta on aiemmin rahoitettu myös Psychonauts 2 ja sen erikoisuuksiin lukeutuu mahdollisuus toimia joukkorahoitusprojektien sijoittajana pelkän tukijan sijaan.

Figin kautta Wasteland 3:a varten pyritään keräämään rahaa 2,75 miljoonan dollarin edestä. Pelin rahoituskampanja käynnistyy 5. lokakuuta.

Lähde: Eurogamer, Game Informer

Lisää luettavaa