Eurooppaa hallitaan pian maalaisjärjellä, kiitos Europa Universaliksen

Europa Universalis IV saa kuudennen suuremman laajennuksensa kesällä Common Sensen muodossa.

9.5.2015 02:13

Paradox Interactiven strategiapeli Europa Universalis IV on saamassa kesäkuun 9. päivä seuraavan suuren laajennuksensa. Lähemmäs jo kahden vuoden ikäisen pelin järjestyksessään kuudes suurempi lisäosa tunnetaan nimellä Common Sense.

Uuden laajennuksen on määrä keskittyä niin Europa Universalis IV:n hallinnollisten kuin uskonnollistenkin puolien hiomiseen. Maalaisjärjen voimalla buddhismi ja protestantisuus ovat kokemassa esimerkiksi jonkinasteisia uudistuksia, minkä ohella uudet parlamenttijärjestelmät saapuvat myös tukemaan valtioiden lainsäädäntöä. Suurimmaksi laajennuksen ominaisuudeksi kutsutaan kuitenkin sen uutta maakuntien rakennusjärjestelmää, joka rajoittaa maakuntien voimaa näiden maaston ja kehitysarvon mukaan.

Kokonaisuudessaan listan laajennuksista uusista lisistä ja muutoksista löytää Paradoxin kotisivuilta. Ennen laajennuksen saapumista Paradox on luvannut myös tuoda Europa Universalis IV:ään vielä ilmaisen päivityksen, joka on tekemässä esimerkiksi mittavia muutoksia sen Euroopan karttaan.

Lisää luettavaa