Etenemisen estävä Final Fantasyn bugi korjataan ensi viikolla

Torstaina julkaistava Final Fantasy XVI:n päivitys korjaa myös saavutusten avaamiseen vaikuttavia vikoja, Square Enix lupaa.

3.5.2024 15:30

Square Enix kertoo julkaisevansa Final Fantasy XVI:n seuraavan päivityksen ensi viikon torstaina 9. toukokuuta. Yhtiön mukaan päivitys korjaa muun muassa bugin, joka on estänyt joitain pelaajia etenemästä New Game + -pelimuodossa.

Ongelma koskee osaa niistä pelaajista, jotka ovat aloittaneet pelin alusta New Game +:ssa ja ohittaneet tarinan esinäytöksen eli prologin pelaamatta sitä, Square Enix kertoi aiemmin tällä viikolla X:ssä.

Bugin takia pelaajan joukkion hahmot eivät näy ruudulla eikä päätarinan seuraavaa tehtävää voi suorittaa.

Jos bugiin törmännyt pelaaja haluaa jatkaa tarinaa ennen päivityksen julkaisemista, ohjeistaa Square Enix lataamaan tallennuksen, joka on luotu viimeisimpänä ennen New Game +:n aloittamista. Sen jälkeen pelaajan tulee siirtyä toiselle alueelle pelimaailmassa, tallentaa peli ja aloittaa uusi New Game + tästä tallennuksesta. Prologia ei ohjeen mukaan saa jättää pelaamatta.

Ensi viikon päivityksessä korjataan Square Enixin mukaan myös viat, jotka ovat estäneet Yes, Eikon- ja Masterclass-saavutusten avaamisen ja vaikuttaneet siihen, millä perusteella Such Dodge, So Mega -saavutus aukeaa.

Yhtiö pahoittelee pelin X-tilillä julkaisemassaan tiedotteessa bugeista pelaajille aiheutunutta haittaa.

Square Enix julkaisi Final Fantasy XVI:n viime vuoden kesäkuussa PlayStation 5:lle. Pc-version on määrä ilmestyä kuluvan vuoden aikana.

Pelaaja-lehti kehui arvostelussaan muun muassa teoksen pelattavuutta ja ulkoasua, mutta jäi kaipaamaan hieman lisää syvyyttä.

Lähde: Square Enix

Lue myös tästä bugikorjauksesta: Lähes neljä vuotta etuajassa, mutta silti myöhässä – Square Enix korjasi erikoisen bugin

Lisää luettavaa