Epic Mickeyn jatko-osassa seikkaillaan kahden voimalla

Epic Mickeyn jatko-osa eksyi parrasvaloihin mukanaan tukku uutta tietoa.

25.3.2012 11:56

Epic Mickey 2: Power of Two -peli tekee parhaillaan tuloa kauppoihin. Asian on varmistanut ensimmäisenkin osan parissa työskennellyt Warren Spector Associated Pressille.

Kuten huhuttua, Epic Mickey 2:n kotikonsoliversio tullaan näkemään Wiin lisäksi myös Xbox 360:llä sekä PlayStation 3:lla. Myös spekuloitu yhteistyötila on löytänyt tiensä peliin, mikä nostaa Mikki Hiiren lisäksi myös Osku Kanin pelattavaksi hahmoksi. Osku myös nähdään Mikin kaverina koko seikkailun ajan, vaikkei yhteistyöpelaamista koskaan kokeilisikaan.

Tutumpana ominaisuutena paluun tekevät erilaiset pelin aikana tehtävät valinnat, jotka jälleen vaikuttavat siihen, miltä pelimaailmana toimiva Wasteland hahmoineen tuleekaan näyttämään ja kuulostamaan. Mikin uskollinen ympäristöjä vaihtoehtoisesti tuhoava ja rakentava sivellin tekeekin jälleen samalla paluun, mutta tällä kertaa tukea saadaan myös Oskun kyvystä hallita sähköä.

Kenties massiivisimmat muutokset nähdään pelin kerronnassa. Loogisimpana uutuutena Spectorin Junction Point Studio on lisännyt jatko-osaan ääninäyttelyn, jolla on kuitenkin hieman suurempi rooli kuin odottaa ehkä saattaa. Perinteisestä videopelikerronnasta poiketen Epic Mickey 2:n on määrä olla nimittäin ainakin jollain asteella musikaali, mikä tarkoittaa, että aika ajoin hahmot puhkeavat lauluun, jonka tyylin määrittävät seikkailun edetessä tehtävät valinnat. Laulut ovat kirjoittaneet säveltäjät Jim Dooley sekä Mike Himelstein.

Mutta entäs se pelin kameratyöskentely? Ensimmäinen osa sai hurjan määrän kritiikkiä kädettömästä kameramiehestään, mikä Spectorin mukaan on otettu huomioon. Mies jopa tunnustaa, että pelin kameraa on kehitetty jo siitä lähtien, kun Epic Mickey saatiin markkinoille.

Associated Pressin mukaan Epic Mickey 2 saapuu kauppoihin tulevana syksynä. Myös ilmeisesti lisänimeä Power of Illusion kantavana 3DS-versio lienee kehitteillä.

Lähde: SFGate

Lisää luettavaa