Metroid Prime -sarjan vetäessä välillä henkeä, Nintendo tarjoaa Samus Aranin faneille vanhaa meininkiä höystettynä uusilla kikoilla. Metroid: Other M on kuin kaksiulotteinen Metroid-peli kolmiulotteisena.

Old school

Vanhan koulukunnan miehille tulee Other M:ää pelatessa taatusti hymykuopat poskille. Vaikka peli onkin täysin kolmiulotteinen, on se pääosin kuvattu sivulta vanhojen osien mukaisesti. Myös pelin fiilis on kuin suoraan Super Nintendon ja Game Boy Advancen ajoilta.

53322_Other_M_09

Kuten Samus Aranin parissa varttuneet jo tietävätkin, Metroid-pelien sankari on yksi videopelihistorian vikkelimmistä hahmoista. Nopeasti juokseva, korkeita loikkia tekevä, taitavasti kiipeilevä ja pieneksi palloksi muuttuva Samus tuo melkoisen määrän pelimekaniikkaa pelaajan käsiin. Other M on aikaisempiakin osia monimutkaisempi, sillä se sekoittelee vanhoja ja uusia asioita yhteen, tuomalla muun muassa Prime-sarjasta tuttua skannausta sekä sooloräiskintää soppaan.

Tuttua huttua

Toimintaakin pelissä on riittämiin. Vähän väliä kesken seikkailun pelaajan niskaan tippuu kasa vihuja, jotka täytyy päästää päiviltä. Samus lukitsee tähtäyksen vihollisiin automaattisesti, joten tähtäilystä ei tarvitse huolehtia. Automaattitähtäyksen kanssa tuli kyllä ongelmiakin, sillä vihollisista pois päin juoksiessa tähtäin irtoaa vihollisista pelihahmon kääntyessä ympäri. Tämän kanssa oppi kuitenkin tulemaan toimeen.

53323_Other_M_11

Pelaaja skannailee maailmaa ensimmäisestä persoonasta. Skannaus-moodiin siirrytään yksinkertaisesti osoittamalla Wiimote ruutua kohden. Kyseisessä moodissa voi myös ampua, joten hankalasti piiloutuneet viholliset voi tuhota. Systeemi tuntui erittäin toimivalta, sillä kuvakulmien vaihtoon ei tarvita mitään nappeja, sen kuin osoittaa ohjaimella ruutua ja siirtää sen takaisin poikittaisasentoon.

53326_Other_M_07

Uutta makua seikkailuun tuo tarinan selvästi suurempi merkitys. Vähän väliä tiiraillaan melkoisen pitkiä välinäytöksiä, joissa sankaritarta pääsee ihailemaan ilman haarniskaa. Välinäytöksissä nähdään kuvaa Samuksen tyttövuosilta, sekä lähimenneisyydestä.

53334_Other_M_13

Noin tunnin mittaisen testauksen perusteella Metroid: Other M on erittäin mielenkiintoinen tapaus, joka tarjoaa vanhaa tuttua meininkiä Metroid-sarjan faneille.

Metroid: Other M julkaistaan Wiille Euroopassa syyskuun 3. päivänä.

Lisää luettavaa