Ensimmäinen suuri PS5-järjestelmäpäivitys saapuu huomenna – käytettävyysehostuksia ja uusia ominaisuuksia tulossa

Mukana muun muassa mahdollisuus siirtää PS5-pelejä säilöön ulkoiselle USB-kovalevylle

14.4.2021 07:12

Sony on esitellyt ensimmäisen isomman PlayStation 5:lle saapuvan järjestelmäpäivityksen.

Uutuuskonsolia päästään päivittelemään vielä huomenna, jolloin luvassa on muun muassa mahdollisuus siirtää PS5-pelejä talteen ulkoiselle USB-kovalevylle konsolin sisäisen SSD:n tilaa säästääkseen. PS5-pelien pelaaminen ei onnistu kuitenkaan ulkoiselta USB-kovalevyltä, vaan ne vaativat yhä konsolin oman SSD:n nopeutta toimiakseen.

Mahdollisuus laajentaa PS5:n tallennuskapasiteettia M.2-levyillä antaa vuorostaan yhä odottaa itseään. Sony on luvannut informoida ominaisuuden saapumisesta enemmän myöhempänä ajankohtana.

Noin muuten tulossa on mahdollisuus jakaa PS5-pelikuvaansa PS4:llä oleville kavereilleen Share Play -ominaisuudella, jolloin PS4-kaverit voivat siis seurata pelattua PS5-peliä ja halutessaan myös kokeilla sitä oman PS4:nsä välityksellä. Odottaa sopii myös esimerkiksi ruudun zoomausmahdollisuutta, kykyä ennakkoladata pelipäivityksiä ja nopeampia työkaluja ääni-chattien kanssa vuorovaikuttamiseen.

PlayStation-mobiilisovellus ehostuu sekin. Sovellus mahdollistaa vastaisuudessa PS5-moninpelisessioihin liittymisen, oman PS5-tallennustilan hallinnoimisen sekä trophy-saavutusten vertailun kavereiden kesken. PlayStation-sovellus on saatavilla niin iOS- kuin Android-laitteille.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa