Eikö Mario riitäkään? Nintendo kaipaa tuoreita mobiili-ideoita

Super Mario yksin ei riitä kantamaan Nintendon uutta mobiilihanketta.

13.12.2015 11:57

Mobiilimarkkinoille suuntaava Nintendo ei aio enää nojata vanhoihin tavaramerkkeihinsä.

Time-lehdelle antamassaan tuoreessa haastattelussa Nintendo of American sympaattinen toimitusjohtaja Reggie Fils-Aimé oikoo vallitsevia olettamuksia yhtiön mobiilitarjonnasta. Mies painottaa heti haastattelun alkumetreillä, ettei Nintendo aio lähteä mobiilitaistoon yksinkertaisin alustakäännöksin aseistettuna, vaan luvassa on lähes pakon edessä jotain aivan uudenlaista.

– Valitettavasti valloilla on yksinkertainen asenne, jonka mukaan mobiili-Mario printtaisi rahaa. Mutta niin asia ei vain ole. Emme voi vain kääntää vanhoja pelejämme mobiilialustoille. Meidän tulee luoda uusia, mukaansatempaavia kokemuksia, jotka hyödyntävät älylaitteiden vahvuuksia, Fils-Aimé selitti Timelle.

Yksi älyalustojen suurimmista rajoituksista on kosketuspohjainen ohjausjärjestelmä, joka ei välttämättä veny perinteisin menetelmin yhtä moneen kuin tavanomaiset peliohjaimet. Fils-Aimén mukaan Nintendolla on kuitenkin kasoittain kokemusta alustalähtöisestä pelinkehityksestä, mikä auttaa yhtiötä navigoimaan kosketusnäyttöjen karikoissa.

– Emme karta uusia tapoja tehdä asioita. Olemme varmoja, että voimme yllättää ja ilahduttaa myös mobiililaitteilla aivan samaan tapaan kuin käsi- ja kotikonsoleilla, mies tiivisti.

Nintendon ensimmäinen mobiilijulkaisu, Mii-painotteinen Miitomo, julkaistaan ensi vuoden alkupuolella.

Lähde: Time, VG247

Lisää luettavaa