Paradox Interactive tutkiskelee uusia tapoja käsitellä lisäsisällön myymistä peleihinsä. Ruotsalaisjulkaisija on niittänyt mainetta laadukkailla ja pitkäikäisillä strategiapeleillään, mutta ajan myötä sen pelien lisäsisällön määrä ja yhteishinta on voinut kasvaa uhkaavaksi.

Potentiaalisena vaihtoehtoisena mallina Paradox silmäilee nyt vapaaehtoista tilausmallia. Hyvin rajattu testaus on käynnistetty jo osana Europa Universalis IV:n viimeisintä päivitystä, jolla julkaisija mittailee erityisesti idean kiinnostavuutta ja mahdollisia hintatasoja.

Mikäli tilausmalli joskus vielä totetutuu, korostetaan Paradoxilla, että siitä on tarkoitus tehdä nimenomaan vain vaihtoehto. Kaikki pelaajille tuotava lisäsisältö pysyy siis myös kaikkien normaalisti ostettavissa, eikä ketään pakoteta maksamaan uudelleen hankitusta sisällöstä. Ylipäätänsä tilausmallia pohditaan houkuttimena nimenomaan uusille pelaajille, joita ei kiinnosta maksaa esimerkiksi kerralla satoja euroja kaikesta mahdollisesta peliin vuosien varrella julkaistuista lisäyksistä.

Yksinomaan Europa Universalis IV yltää Paradoxin yhä tuetuista peleistä kesällä jo seitsemän vuoden ikään. Tässä ajassa siihen on julkaistu yhteensä esimerkiksi 15 isompaa laajennusta ja immersiopakettia.

Lähde: Europa Universalis IV (foorumi)

Lisää luettavaa