Urheilutapahtumia on peruttu ympäri maailman koronaviruspandemian seurauksena. Yllättäen tyhjiksi jääneistä viikonlopuista eivät kärsi pelkästään fanit, vaan myös eri lajien ammattilaiset itse. Tapahtumien korvaamiseksi monet seurat ja ammattilaiset ovat siirtyneet virtuaalisen urheilun puolelle.

Jo aiemminkin e-kuskeina kunnostautuneet formulatähdet Max Verstappen ja Lando Norris ottivat osaa kisoihin muiden ammattikilpa-ajajien ja -urheilijoiden kanssa rFactor 2- ja F1 2019 -peleissä. Verstappen kisasi rFactorissa muun muassa Juan Pablo Montoyan kanssa, kun taas Norrisin ohella F1:ssä kaahasi Real Madrid -maalivahti Thibaut Courtois.

Tältä viikonlopulta peruttu Bahrainin Grand Prix ajetaan myös virtuaalisesti ja sitä voi seurata Formula 1:n virallisten sosiaalisen median kanavien kautta. Tässäkin tapahtumassa pitäisi olla mukana ammattikuskeja, mutta osallistujista ei ole vielä kerrottu tarkemmin. Myös Hollannin, Espanjan ja Monacon kisat on peruttu, joten virtuaalikisoja saadaan todennäköisesti lisääkin. Huomion arvoista on, että pisteitä mestaruuden jahtaamiseen näistä tapahtumista ei osallistujille kerry.

Jalkapallon puolella monet seurat ovat pelanneet peruttuja tai siirrettyjä otteluitaan Football Managerin ja FIFAn avulla, kun taas toiset ovat ottaneet toisistaan mittaa Twitterissä neljän suoran merkeissä. Englannin kakkosliigaa pelaavaa Leyton Orient on kuitenkin tekemässä kaikkein laajamittaisinta projektia. Se on haastanut 63 muuta joukkuetta mukaan FIFA-turnaukseen, jonka tarkoituksena on auttaa niitä seuroja, joille koronaviruspandemia aiheuttaa eniten talousvaikeuksia. Rahaa tarkoitukseen kerätään Just Giving -sivustolla, ja tähän mennessä täyteen on tullut 57 prosenttia 50 000 punnan tavoitteesta.

The Ultimate Quaranteam -turnaus pelataan ensi viikolla ja lähetetään suorana Twitchissä. Monet seurat ovat valinneet edustajakseen yhden pelaajistaan. Esimerkiksi Teemu Pukin Norwich Cityä edustaa Pukin joukkuetoveri Todd Cantwell.

Lähteet: Formula 1, Eurogamer (1), (2), Just Giving

Lisää luettavaa