Sony on esitellyt aina kuvia myöten PlayStation 5:n virallisen ohjaimen. DualShock 5:n sijaan ohjain kantaa nimeä DualSense ja se onkin kokenut suunnittelunsa osalta muutamia muutoksia edellissukupolven PlayStation-ohjaimiin nähden.

Kuten Sony vahvisti jo aiemmin viime vuonna, on DualSensen yksi keskeisimpiä ominaisuuksia perinteisestä tärinästä eteenpäin viety haptinen teknologia. Sony lupaa, että ohjain pystyy tuntoaistin kautta välittämään pelaajalle monipuolisemmin tietoa peleissä tapahtuvista asioista, kuten vaikkapa millaisilla pinnoilla tämä sattuu kulkemaan ajoneuvolla ajaessaan. R2- ja L2-näppäimet on samalla varustettu ohjelmoitavilla vastuksilla, joilla voidaan esimerkiksi simuloida jousipyssyn kiristyvää jännettä.

– DualSense edustaa merkittävää poikkeamaa aiemmasta ohjaintarjonnastamme ja esittää, miten vahvasti uskomme sukupolvien väliseen harppaukseen PS5:llä. Uusi ohjain yhdessä PS5:n monien muiden innovatiivisten ominaisuuksien kanssa muuttaa vielä pelejä ja jatkaa tehtäväämme PlayStationilla puskea pelaamisen rajoja, Sony Interatice Entertainmentin toimitusjohtaja Jim Ryan hehkuttaa.

Näppäinten määrän osalta ohjain on pääasiallisesti identtinen DualShock 4:ään nähden, mutta aivan kaikki ei ole tällä saralla silti ennallaan. Muotoilua on muutettu muun muassa liipaisinten kaltevuuden osalta ja Share-nappi kantaa nyt nimeä Create. Sen tarkoituksena on yhä kyllä auttaa jakamaan pelikuvaa maailmalle, mutta tarkemmin Sonyn on määrä puhua sen ominaisuuksista lähempänä julkaisua.

Muuten Sony on paljastanut, että DualSense mahduttaa sisäänsä mikrofonin, minkä kerrotaan mahdollistavan pelaajien välisen nopean kommunikoinnin ilman tarvetta erilliselle kuulokeasetelmalle. Silti pidempiä keskusteluja varten Sony suosittelee kyllä yhä mikrofonikuulokkeiden pitämistä lähettyvillä. Mikrofonia varten tarjolla on oma pieni vaimennuspainikkeensa.

Sonyn mukaan PlayStation 5 on yhä matkalla markkinoille loppuvuodeksi 2020. Myös Xbox One Series X:n on yhä määrä saada julkaisunsa tuolloin. Omaa uutta ohjaintaan Microsoft esitteli läheisemmin maaliskuussa.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa