Maailmalla on myyty yli 56 miljoonaa Wii-konsolia, mutta Nintendon ulkopuolisten kustantajien pelit myyvät konsolilla heikosti, olivat ne sitten kuinka laadukkaita tahansa. Tämä ei ole uutta Nintendon konsoleilla, joilla parhaiten myyvät pelit ovat useimmiten Nintendon omia pelejä. Esimerkiksi Wiin Mario Kartia on myyty yli 18 miljoonaa kappaletta ja Wii Fitiä yli 22 miljoonaa kappaletta. Muitten kustantajien pelit myyvät tuskin puolta miljoonaa.

Ubisoft ja Electronic Arts ovat molemmat äskettäin ilmoittaneet taloustiedotteissaan Wii-bisneksen olleen tänä vuonna oletettua heikompaa. Pelaajien pelit kuten Madworld ja Dead Space Extraction ovat flopanneet rankasti Wiillä. Kustantajat eivät vieläkään tunntu tietävän millaisia pelejä Wiille pitäisi julkaista, mutta alkaa näyttää siltä, että ns. core-pelaajien pelit eivät yksinkertaisesti kiinnosta Wii-yleisöä.

Electronic Artsin karismaattinen johtaja John Riccitiello totesi IndustryGamersille antamassaan haastattelussa pitävänsä Wii-pelimarkkinoita haastavina. Hän toteaa aiheellisesti Dead Space Extractionin olevan erinomainen peli, mutta samalla että peli ei menestynyt lähimainkaan odotuksien mukaisesti, kuten ei myöskään Madden-sarjan viimeisin Wii-peli. Hän totesi kuitenkin, että EA Sports Active -tuotteet ja Hasbron pelit ovat menestyneet erinomaisesti Wiillä. EA:lla on noin 19% markkinaosuus Wiin pelimyynnistä.

Lähde: IndustryGamers

Lisää luettavaa