EA lupaa pelaajille ilmaisen pelin hyvityksenä SimCity-ongelmista

Tuore SimCity on ollut yhtä kaaosta pitkin julkaisuviikkoaan, minkä EA pyrkiikin vielä maaliskuussa hyvittämään pelaajille.

9.3.2013 12:59

Jatkuvaa nettiyhteyttä pelaajilta vaativa uusi SimCity julkaistiin kuluvalla viikolla, ja kaaoshan siitä syntyi. Odotettua suurempi määrä pelaajia on toistuvasti yrittänyt päästä uuden pelin kimppuun, mikä on johtanut yhteysongelmiin pelin palvelimien kanssa. Tämä puolestaan on tehnyt koko SimCitysta paikoin jopa pelikelvottoman ympäri maailmaa.

Peliä kehittävää Maxisia johtava Lucy Bradshaw onkin nyt ilmoittanut, että laajamittaisten ongelmien myötä Electronic Arts on aikeissa tarjota pientä hyvitystä pelaajille. Maaliskuun 18. päivä SimCityn aktivoineiden käyttäjien on määrä saada sähköpostia, joka ohjeistaa heitä nappaamaan itselleen yhden ilmaisen pc-pelin EA:lta.

Minkäänlaisia yksityiskohtia pelitarjonnasta ei vielä annettu.

Ennen hyvitysten julkistamista EA on saanut tämän tästä vastailla varsinkin ihmisten pyyntöihin saada rahat SimCitysta takaisin. Tilanne on ollut monille ongelmallinen, sillä vaikka EA tarjoaa peräti Euroopan unionin sisällä Origin-pelipalvelussaan 14 päivän harkinta-aikaa ostoksilleen, raukeaa se välittömästi, jos palvelun kautta hankitun digitaalisen pelin lataaminen on jo aloitettu tai jos fyysisen tuotteen muovit on poistettu.

EA:n taisto yhteysongelmia vastaan on ollut varsin jatkuvaa pitkin viikkoa. Yhtiö on tähän mennessä esimerkiksi lisännyt käyttöön joukon uusia palvelimia ja poistanut pelistä vähemmän kriittisempiä ominaisuuksia sujuvoittaakseen sen toimintaa. Pelisivusto Polygon on myös kertonut saaneensa tietoonsa, että EA olisi jopa pyytänyt kumppaneitaan lopettamaan pelin verkkomainonnan toistaiseksi.

Lähde: EA, Eurogamer, Polygon

Lisää luettavaa