EA kiistää faneja hirvittäneen huhun Dead Spacen kohtalosta – sarjan tulevaisuus ei silti näytä valoisalta

Väite siitä, että Dead Space 2:n uusioversio olisi ollut työn alla ja sittemmin peruttu, ei EA:n mukaan pidä paikkaansa.

12.4.2024 13:21

Electronic Arts eli EA kiistää IGN:lle huhun, jonka mukaan yhtiö olisi ollut tekemässä Dead Space 2:n uusioversiota (englanniksi remake) mutta perunut sen, koska sarjan ensimmäisen osan uusioversion myyntiluvut jäivät alle tavoitteen.

– Emme yleensä kommentoi huhuja, mutta tämä juttu ei pidä paikkaansa, EA:n edustaja toteaa IGN:lle lyhyesti.

Bloombergin nimettömien lähteiden mukaan EA tuskin olisi ollut tekemässä Dead Space 2:n uusioversiota tällä erää, vaikka viime vuonna julkaistu ensimmäisen osan uusioversio olisikin saavuttanut myyntitavoitteensa. Sen sijaan kokonaan uusi sarjan peli olisi ollut todennäköisempi.

Tavoitteista jääneet myynnit saivat EA:n kuitenkin laittamaan koko pelisarjan jälleen jäihin, Bloombergin lähteet väittävät.

Heidän mukaansa pieni ryhmä Motive-studion työntekijöitä kehitteli muutaman kuukauden ajan ideoita uutta Dead Space -peliä varten sen jälkeen kun studio oli saanut ensimmäisen Dead Spacen uusioversion valmiiksi. Lähteiden mukaan mitkään ideoista eivät kantaneet pitkälle eikä niille näytetty vihreää valoa.

Motive on vahvistanut X:ssä, että tällä hetkellä sen ainoat kaksi peliprojektia ovat tuleva Iron Man -peli sekä Battlefield-sarjan kehittämiseen osallistuminen yhdessä muiden studioiden kanssa.

Osa pelaajista on tulkinnut EA:n esittämän kiiston niin, että se tarkoittaisi Dead Space 2:n uusioversion olevan sittenkin työn alla. Jos Bloombergin tiedot pitävät paikkansa, näyttäisi kiisto kuitenkin koskevan pikemminkin väitettä siitä, että peli olisi ollut jossain vaiheessa tekeillä.

Useat mediat, myös Pelaaja, uutisoivat huhusta aiemmin tällä viikolla. Huhu perustui toimittaja Jeffrey Grubbin podcastissaan esittämään väitteeseen. Grubb sanoi, että Dead Space 2:n uusioversio oli ollut jo ”työn alla” ja tarkensi vielä, että peli oli ollut esituotantovaiheessaan.

EA:n vastauksen ja Bloombergin uutisen julkaisun jälkeen Grubb kertoi X:ssä tarkoittaneensa, että pelin tekemistä harkittiin.

Sarjan fanien reaktiot alkuperäiseen huhuun olivat Redditissä monin paikoin epäuskoisia ja pettyneitä.

Lähteet: IGN, Bloomberg

Lisää luettavaa