E3 2014: Battlefield: Hardline

Heinäkuun lehdestä sivulta 29 vahingossa pois jäänyt Battlefield: Hardline -E3-ennakko.

7.7.2014 15:49

Pienen virheen vuoksi heinäkuun Pelaajan E3-jutusta oli jäänyt sivulta 29 pois Battlefield: Hardlinen ensitesti ja sen tilalla oli NHL 15:n teksti toistamiseen. Pahoittelut tapahtuneesta! Tässä tuo lyhyt puuttuva teksti kokonaisuudessaan. Monet ehtivät testata peliä myös sen betassa, joka alkoi messujen aikana.

Battlefield Hardline
Pc, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One

Tieto Battlefield Hardlinesta saattoi valua verkkoon jo reilusti ennen E3:a, mutta Electronic Arts pamautti vastaiskuna pelin virallisen betan käyntiin jo messujen aikana. Pääasiassa Visceral Gamesin kehittämä rosvo- ja poliisirymistely on teemallisesti melkoinen irtiotto Battlefieldin tavanomaisesta sotatoiminnasta, mutta tuntuma on rahtusen nopeammasta temposta huolimatta tutunoloinen sarjan veteraaneille.

Varsinaisilla E3-messuilla Hardlinen esilletuontiin oli panostettu vakuuttavasti. Pelaamaan päästäkseen messuväen oli kuljettava poliisilaitokseksi kalustetun osaston läpi, jossa jokaisesta pelaajasta otettiin verkkojakeluun tarkoitettu pidätyskuva. Matkaan tarttui myös kaulanauha, jota tietyille lukulaitteille vilauttamalla sai kuulusteluhuoneen oviksi naamioiduille näytöille käyntiin videoita rosvoja hiillostavista poliiseista. Kun pelaajaryhmä lopulta päästettiin käsiksi Blood Money -pelimuotoon, hälytyskellot alkoivat soida kovaäänisesti ja väen oli ”evakuoiduttava” pelipisteiden äärelle.

Perinteisen räiskimisen lisäksi Battlefieldille tyypilliset ajoneuvot istuvat Hardlinen teemaan erinomaisesti jopa Blood Money -tilassa, jossa tiimit lappavat rahaa omiin rekkoihinsa – konnat saaliiksi ja poliisit todistusaineistoksi. Omassa testiryhmässäni vastapuoli kaatui luultavasti tietämättömyyteen, sillä kukaan ei tuntunut tajuavan puolustaa jo haalittua käteisvarastoaan pitkäkyntisiltä.

Takaa-ajot ovat vieläkin suuremmassa roolissa Heist-tilassa, jossa konnat yrittävät ryöstää rahakuljetusta panssaroidusta ajoneuvosta, mikä poliisien on luonnollisesti estettävä. Hardlinessa on potentiaalia, jopa teknisellä saralla. Ainakin betan perusteella siitä tuntuvat puuttuvan kaikki ne ongelmat, jotka yhä vaivaavat Battlefield 4:ää.

Ville Arvekari

Lisää luettavaa