DRM-vapaa GOG Galaxy haastaa Steamin ja kumppanit valinnanvapaudella

GOG.comin on määrä laajentua seuraavaksi GOG Galaxy -hankkeen voimin. Kyseessä on hieman Steamin tapainen asiakasohjelma, joka kuitenkin hehkuttaa valinnanvapautta.

6.6.2014 10:36

Latauskauppapaikka GOG.com on laajentamassa toimintaansa uuden GOG Galaxy -hankkeen voimin. Kokonaisuus julkistettiin osana CD Projektin torstai-iltana pitämää tiedotustilaisuutta, jossa sitä kuvailtiin DRM-vapaaksi verkkopelialustaksi.

GOG Galaxy on käytännössä hyvin Steamin tapainen asiakasohjelma, jonka tarkoituksena on tuoda pelaajat peleineen yhteen samaan paikkaan ja auttaa näin esimerkiksi kaveruksia pelaamaan yhdessä. Galaxyn merkittävimpiä filosofioita on kuitenkin se, ettei se ole pakottamassa pelaajia käyttämään mitään ominaisuuksiaan, vaan se nimenomaan pyrkii alusta asti olemaan kaikkine osineen vapaaehtoinen käyttää.

Vapaaehtoisuuden rinnalla Galaxy haluaa myös vannoa avoimen pelaamisen nimeen. Tarkoituksena palvelun ylläpitäjillä on, että Galaxy voisi mahdollistaa pelaamisen sellaisissakin olosuhteissa, joissa toiset pelaajat ovat ostaneet pelinsä esimerkiksi GOGista, toiset Steamista.

Galaxyn esittely jäi vielä tiedotustilaisuudessa varsin pintapuoliseksi ja siitä onkin tarkoitus kuulla lisää vielä myöhemmin tänä vuonna.

GOG Galaxyn kotisivuihin tutustuessa voi  itselleen käydä hakemassa pääsyä nyt myös juuri Windowsille ja OS X:lle julkistetun The Witcher: Adventure Gamen beetatestaukseen. Adventure Game on alkujaan lautapeliksi syntynyt The Witcher -kokemus, joka uusien versioiden myötä mukautetaan tietokonepelimuottiin.

Jo aiemmin Adventure Gamea on tuotettu myös iOS- ja Android-laitteille.

Lisää luettavaa