Diablo III kehitteillä myös Xbox Onelle – julkaisu ei kuitenkaan vielä varmaa

Blizzard työstää Diablo III:n PlayStation 4 -version ohella myös pelin Xbox One -versiota. Kehittäjät eivät halua kuitenkaan vielä varsinaisesti vahvistaa, että se pääsisi koskaan kauppoihin.

24.3.2014 18:46

Diablo III voi vielä saapua myös Xbox Onelle.

Pelin johtava tuottaja Alex Mayberry on vahvistanut sekä IGN- että Videogamer-sivustolle, että Diablo III:a on käännetty Microsoftin uutuuskonsolille PlayStation 4 -version kehityksen ohessa. Erinnäisistä taustavalmisteluista johtuen Blizzard ei ole kuitenkaan vielä halukas vahvistamaan, että myös Xbox One -versio saataisiin kauppoihin asti.

– Kehitystapamme on, että teemme Xbox One -versioita aivan kuin sellainen olisi tulossa. Mikään ei ole kuitenkaan virallista ennen julkistusta, Mayberry selitti IGN:lle.

Viime vuoden lopulla Blizzard vahvisti kehittävänsä PlayStation 4:lle Diablo III: Ultimate Evil Editionia, joka pitää sisällään sekä alkuperäisen Diablo III -pelin että myös sen Reaper of Souls -laajennuksen. IGN:n saamien tietojen mukaan Pleikkari-versiota ei jouduttaisi enää kauaa odottamaan, sillä sitä sitä on työstetty rinnakkain pc-version kehityksen edistyessä. Viimeisimpänä Blizzardin konsolitiimin onkin pitänyt enää odottaa, että Reaper of Souls valmistuisi pc:llä, jotta se voitasiin viimeistellä myös PlayStation 4:lle.

Sekä Windowsilla että OS X:llä Reaper of Soulsiin voi valmistautua pääsemään käsiksi huomenna tiistaina. Julkaisun kunniaksi muun muassa Ruotsissa järjestetään astetta mittavampi julkaisutapahtuma, johon osaa ovat ottamassa myös Diablo III:n johtava sisältösuunnittelija Jesse McCree ja johtava kenttäsuunnittelija Dave Adams. Tapahtumaa voi seurata suorana Twitchin kautta alkaen Suomen aikaan kello 23.00.

Jo aiemmin itse Diablo III:n pääseikkailu on nähty tietokoneiden ohella Xbox 360:llä ja PlayStation 3:lla. Blizzard ei ole toistaiseksi antanut vahvistusta, josko kyseiset versiot koskaan saavat Reaper of Soulsia.

Lähde: IGN, Videogamer, Dreamhack

Lisää luettavaa