Destiny 2: Beyond Light paljastui yhdessä kahden muun laajennuksen kanssa – näin toimivat PS5- ja Xbox Series X -versiot

Unohda Destiny 3! Destiny 2:n laajeneminen jatkuu ainakin vuoteen 2022 ja saa myös Destiny 1 -sisältöä.

9.6.2020 17:39

Destiny 2:n seuraava suurlaajennus Beyond Light on paljastettu kehittäjä Bungien toimesta.

Beyond Lightin kerrotaan käynnistävän uuden ajan Destiny 2:ssa, minkä se tekee viemällä pelaajat kokonaan uudelle alueelle Europa-kuuhun. Samalla pelaajat oppivat käyttämään valon ohella pimeyttä hyödykseen. Tämä tarkoittaa pelin saavan sisuksiinsa kokonaan uuden Stasis-elementtityypin, jota eri hahmoluokat käyttävät kukin omalla tavallaan.

Beyond Light julkaistaan 22. syyskuuta ja sen aloittama uusi aikakausi jatkuu aina vuoteen 2022 asti. Ensin vuonna 2021 tuloaan tekee suurlaajennus The Witch Queen, jota seuraa vuotta myöhemmin toistaiseksi työnimellä Lightfall kulkeva lisäri. Molemmilla peliin sopii odottaa muun muassa uusia pelattavia alueita.

Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei Bungiella ole suunnitelmia Destiny 3:lle, vaan tarkoituksena sen on jatkaa nimenomaan pelikokemuksen kehittämistä osana Destiny 2:ta.

Destiny 2:n jatkuvan laajemisen kehittymisen Bungie esittelee Beyond Lightin myötä peliin uuden Destiny Content Vault -käytännön. Se tarkoittaa, että pelin hallitsemisen sujuvoittamiseksi Bungie ryhtyy siirtämään Destiny 2:sta pois sisältöä, jota pelaajat eivät enää kuluta aktiivisesti. Holviin laitettava sisältö saattaa tehdä pelissä kyllä aina silloin tällöin paluun, ja suunnitelmana Bungiella olisi tuoda peliin näin ajoittain myös ensimmäisessä Destinyssä alkujaan nähtyä sisältöä. Esimerkiksi Cosmodrome-alue, sen kolme Strike-tehtävää ja Vault of Glass -raidi nähdään näin ollen vielä Destiny 2:ssa seuraavan vuoden sisällä.

Mitä tulee Destiny 2:n jo aiemmin vahvistettuihin PlayStation 5- ja Xbox Series X -versioihin, on Bungie vahvistanut niiden pyörivän 4K-resoluutiolla ja 60 ruutua sekunnissa. PlayStation 4 -pelaajat voivat myös siirtää sisältönsä veloituksetta PS5-versioon ja sama pätee myös Xbox Onen ja Series X:n väliseen suhteeseen. PS5-pelaajat voivat jatkaa myös pelaamista PS4-pelaajien kanssa ja Series X -pelaajat Xbox One -pelaajien kanssa. Ensi vuonna Bungiena toiveena olisi saada peliin myös täysi alustojen välinen moninpelituki.

Tänään tiistaina uutta Destiny 2 -koettavaa on kyllä sitäkin tarjolla. Uusi kausi Season of Arrivals saapuu pohjustamaan seuraavaa laajennusta muun muassa uudella ilmaisella luolastolla ja tarjoaa tietysti uuden kausipassin hyödynnettäväksi.

Trailereita kaikista julkistuksista on nähtävissä alta. Oheen on upotettu myös julkisukset alun perin tehnyt Bungien tuore verkkolähetys.

Lisää luettavaa