Descent-pelit pois verkkokaupoista – kahdeksan vuoden edestä rojalteja hukkateillä

Alkuperäiset Descent-räiskinnät kehittänyt Parallax Software vartoo edelleen viimeisen kahdeksan vuoden aikana ansaitsemiaan rojalteja. Nyt studio on päättänyt ottaa ohjat omiin käsiinsä.

31.12.2015 12:27

Jo yli 20-vuotiaan Descent-räiskintäsarjan kehittäjää nyppii.

90-luvulla julkaistut Descent-pelit tekivät paluun pelaajien kirjastoihin Steamin ja GOG.com-verkkokaupan avustuksella joitakin vuosia sitten, mutta ne katosivat GOG.comista joulun alla yllättäen. Verkkokauppa itse ei voinut kommentoida asiaa yksityiskohtaisesti, mutta lausunnossaan GOG.com viittasi suurpiirteisesti jonkinlaiseen lakikiistaan.

Ensimmäiset kaksi Descentiä kehittänyt Parallax Software on nyt paljastanut, että ratkaisun taustalla on kahdeksan vuoden edestä rojalteja, joista studio ei ole nähnyt penniäkään. Pelin alun perin julkaissut Interplay pidättää oikeuden myydä peliä missä tahtoo, mutta on jättänyt maksamatta studiolle sille kuuluvan osan toistuvista huomautuksista huolimatta. Lausunnossaan Parallax kertoo tarttuneensa vihdoin toimeen ja päättäneensä 21-vuotisen sopimuksensa julkaisijansa kanssa.

Vaikka Parallaxin kehittämät pelit on nyt poistettu GOG.comista, ja Steamin verkkokauppa seurannee pian perässä, omistaa Interplay silti Descent-lisenssin nykyisessä muodossaan. Pelisarjalle on tekeillä tuoretta, joukkorahoitettua jatkoa, ja Parallaxkin toivoo sarjan menestyvän vielä.

– Toivomme että Descent ja Descent II palaavat tulevaisuudessa vielä myyntiin. Sopisimme asiat Interplayn kanssa mielellämme, Parallax vakuuttaa GOG.comin keskustelufoorumilla antamassaan lausunnossa.

Interplay ei ole vielä kommentoinut Parallax Softwaren väitteitä.

Lähde: GOG.com, Polygon

Lisää luettavaa