Uusi Hearthstone-vuosi siintää taas edessäpäin ja näin pelin seuraava laajennuskin on paljastunut. Huhtikuun 7. päivä kehiin ryöpsähtää virallisesti Ashes of Outland, joka ensimmäistä kertaa sitten pelin alkuperäisen julkaisun esittelee siihen mukaan uuden hahmoluokan.

Hahmoluokka on Demon Hunter, jolle voi odottaa niin omia spesifisiä kortteja kuin tietysti omaa sankarikykyä. Jälkimmäiseksi mainittu on yhden manan hintainen Demon Claws, jolla Demon Hunterin hyökkäystä voi nostaa kevyesti yhdeksi vuoroksi, mitä ajatellen myös monet Demon Hunterin kortit on tietysti suunniteltu.

Demon Hunterille ominaisten korttien seasta löytyy myös uusi avainsana Outcast. Outcast-mekaniikalla varustetut kortit voivat saada aina jonkinlaisen bonuksen, kun ne pelataan pöytään joko pelaajan käden oikeasta tai vasemmasta laidasta. Esimerkiksi kahden manan hintainen Spectral Sight antaa tavanomaisesti nostaa yhden uuden kortin, mutta laidalta pelattuna lappuja nouseekin pakasta kaksi.

Esimakua Demon Hunterista voi saada jo huhtikuun 2. päivä, kun Hearthstoneen tuodaan tätä esittelevä neljästä yksinpelitehtävästä koostuva prologi. Hahmoluokan avaaminen tuo pelaajille saman tien käyttöön kaikki kymmenen Demon Hunterin Basic-korttia ja 20 kortista koostuvan Demon Hunter Initiate -setin. Kuluvan vuoden jokaisen laajennuksen taataan myös tuovan peliin aina 15 uutta Demon Hunter -korttia.

Noin muuten Ashes of Outland esittelee uusina asioina muun muassa Prime-kätyrit sekä vangitut demonit. Primet ovat kortteja, jotka kuollessaan lisäävät pelaajan pakkaan uuden aina vain vahvemman version kätyristä. Demonit vuorostaan ovat kahden vuoron ajan uinuvina kentälle tulevia otuksia, jotka herätessään heittävät pöytään erilaisia erikoisefektejä.

Mitä tulee Ashes of Outlandin käynnistämään uuteen Herathstone-vuoteen, kantaa se nimeä Year of the Phoenix. Sen myötä jälleen joukko vanhoja kortteja laitetaan eläkkeelle ja mukaan ovat tällä kertaa päätyneet jopa pitkään käytössä ollut parivaljakko Leeroy Jenkins ja Mountain Giant. Blizzardin tarkoituksena on jälleen myös viilata Ranked-puolen toimintaa ja helpottaa pelaavien pelaajien paluu-urakkaa muun uusilla pakkalahjoilla.

Läheisemmin muutoksiin ja lisäyksiin on mahdollista tutustua oheisilla videoilla sekä Hearthstonen kotisivuilla.

Lähde: Hearthstone (kotisivu)

Lisää luettavaa