Pc:lle ja Xbox Onelle kaavailtu massiiviimoninpeli Ion on tuskin koskaan muuttumassa enää todellisuudeksi. Pelin kohtalon on tuonut esiin Eurogamer-sivusto, joka päätyi tutkimaan Ionin nykytilaa huomattuaan, ettei projektista ole kuultu mitään lähes kahteen vuoteen.

Ion on ollut yksi DayZ:n luoneen Dean Hallin viimeisimpiä projekteja, jota mies kehitti osana omaa RocketWerkz-studiotaan hyödyntäen lontoolaisen Improbable-yhtiön kehittämää SpatialOS-pelimoottoria. Eurogamerille antamassaan tiedotteessaan Improbable on kuitenkin kertonut, ettei se enää työskentele Ionin parissa, ja myös Hall on vahvistanut, ettei Ion ole aktiivisessa kehityksessä RocketWerkzilla.

Ion voisi tapahtua vain Improbablen kaltaisen yhtiön ja heidän tekemän suuren skaalan teknologian tuella tuella. Emme voisi tehdä sitä yksin, Hall selittää.

Epäselvää on, mikä tarkalleen johti Ionin kaatumiseen. Hall ei ole ainakaan julkisesti halunnut syyttää ketään tapahtuneesta, vaan nostanut ennemmin esiin, kuinka RocketWerkz haluaa vastaisuudessa keskittyä enemmän projekteihin, joista sillä on täysi valta käsissään.

Julkistuksensa Ion sai vuoden 2015 E3-messuilla osana Microsoftin lehdistötilaisuutta. Mitään erityisen konkreettista siitä ei koskaan ehditty paljastaa, vaan Hall lähinnä hehkutti, kuinka pelaajat eläisivät, rakentaisivat ja lopulta kuolisivat pelin maailmassa, jossa ihmiskunta ottaa ensimmäisiä askeleita universumin laajemman asuttamisen suhteen.

Parhaillaan RocketWerkzilla vaikuttaisi olevan useampikin rauta tulessa. Hall on kiusoitellut muun muassa tekevänsä suurta verkkomoninpeliä kiinalaisen Tencentin rahoituksella ja luvannut paljastaa kuunvaihteessa myös jonkinlaisen toisen pelin. Viime vuonna yhtiö julkaisi myös virtuaalitodellisuuspeli Out of Ammon.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa