Konami on päättänyt hyllyttää aikaisemmin hyväksymänsä Metal Gear -pelin fanivetoisen uusintaversion.

MSX-klassikon päivittämistä kaavailleen Outer Heaven Productions -ryhmän Ian Ratcliffe on kertonut, että heidän alkuperäinen sopimuksensa fanivetoisesta ja tuottoja tavoittelemattomasta uusintaversiosta tehtiin suullisesti Konamin brittijaoston kanssa. Mies veikkailikin antamassaan lausunnossa kielteisen päätöksen tulleen Konamin Japanin haaralta, jonka brittijaosto oli pyytänyt laatimaan sopimukset pelin kehityksestä.

Faniprojektiin saatiin muutamia kokeneempiakin kehittäjiä, joiden työhistoriaan lukeutui muun muassa Gears of War-, Fire Emblem-, Just Dance– ja InFamous-sarjan pelejä.

Myös Snaken pitkäaikainen ääninäyttelijä David Hayter saatiin mukaan projektiin fanien pyynnöstä, ja ääninäyttelyn lisäksi muun muassa X-Men– ja Watchmen -elokuviakin kirjoittamassa ollut Hayter oli valmis hiomaan uusioversion käsikirjoitusta. Vaikka faniprojekti oli vasta alkuvaiheilla, Hayter ehti tehdä pikaisen dialogiäänityksen pelin traileriin, jonka voi katsastaa ohesta.

Konami korvasi Hayterin tulevassa Metal Gear Solid V: The Phantom Pain -pelissään ja sen jo julkaistussa Ground Zeroes -prologipelissä 24-tähti Kiefer Sutherlandilla.

Fanit ovat spekuloineet hyllytyksen olevan merkki, että sarjan luoja Hideo Kojima haluaisi tehdä alkuperäisen Metal Gearin uusioversion itse. Viime viikon Gamescom-messujen yhteydessä järjestetyssä Metal Gear Solid V -tapahtumassa, jossa myös Pelaaja oli paikalla, Kojima kuitenkin kertoi haluavansa keskittyä mieluummiin täysin uusiin peleihin.

– Henkilökohtaisesti en erityisemmin pidä uusioversioista. Mutta jos joutuisin sellaisen tekemään, uusisin Metal Gear Solidin. Se ei olisi perinteinen uusioversio, vaan jotakin uusien Apinoiden planeetta -elokuvien kaltaista: toisin menneisyyden parhaat palat nykyaikaan ja tekisin niillä jotakin uutta, Kojima kertoi.

Fanipeliä kehittänyt tiimi ei kuitenkaan lannistunut Konamin kielteisestä päätöksestä. Ratcliffen mukaan joukko työstää jo täysin omaa peliään.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa