Cyberpunk 2077:n PS4- ja Xbox One -versiot kärsivät mittavista teknisistä ongelmista, pelaajat kertovat

Cyberpunk 2077:n kerrotaan kärsivän bugeista ja suorituskykyongelmista vanhoilla konsoleilla.

10.12.2020 13:26

Kauan odotettu Cyberpunk 2077:n julkaisupäivä on viimeinkin täällä, mutta kaikki pelaajat eivät tunnu olevan tyytyväisiä pelin laatuun.

Cyberpunk 2077:n pelaajat ovat kertoneet verkossa mittavista teknisistä ongelmista, joita ilmenee etenkin pelin Xbox One- ja PS4-versiossa. Pelaajien julkaisemien videoiden perusteella Cyberpunk 2077 kärsii vanhoilla konsoleilla esimerkiksi ruudunpäivitysongelmista, kaatuilusta sekä bugisista tekstuureista ja geometriasta. Alla nähtävät videot esittelevät otoksen peliä riivaavista haasteista.

Polygon-sivusto raportoi, että ainakin iso osa laajalle levinneestä materiaalista on peräisin pelistä ilman sen uusinta päivitystä, mutta ettei päivitetty versio pelistä ole ollut myöskään ongelmaton.

Kehittäjä CD Projekt Red ei ole kommentoinut konsoliversioiden ongelmia julkisuudessa. Cyberpunk 2077:n julkaisupäivän siirtymisen kerrottiin syksyllä johtuvan nimenomaan haasteista edellisen konsolisukupolven versioiden kanssa, joten julkaisupäivän ongelmat eivät sinänsä tule yllätyksenä, vaikka pelille annettiinkin lisää viimeistelyaikaa.

Päivitys kello 11:15: Kotaku-sivusto raportoi sekin ongelmia päivittämättömän Xbox One -version kanssa, ja ettei peli ole välttämättä antanut kovista yrityksistä huolimatta vielä asentaa uutta päivitystä kaikilla. Push Square -sivusto kertoo omiin kokemuksiinsa perustuen, että ainakin perus-PS4:n versiossa nähtävissä on selkeitä graafisia ja teknisiä epäjohdonmukaisuuksia, joskin todeten, ettei se ole myöskään täysi katastrofi. PS4 Pro -version kerrotaan kärsivän varsinkin yksityiskohtien ajoittaisesta hitaasta latautumisesta. Ei ole täysin selvää, millä päivitysversiolla kyseiset testit oli tehty.

Xbox Seriesilla ja PS5:llä taaksepäin yhteensopivuuden kautta pelattuna kokemuksen on kerrottu olleen sujuvampi.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa