Crytek-saaga jatkuu: Homefront-räiskintäsarja vaihtoi omistajaa, kehittäjää

Deep Silver on hankkinut itselleen oikeudet Homefront-sarjaan. Samalla se itse vastaa nyt myös Homefront: The Revolutionin kehityksestä.

30.7.2014 18:24

Pelijulkaisija Deep Silver on ostanut haltuunsa Homefront-räiskintäsarjan. Samalla yhtiö on ottanut täysin kontrolliinsa uuden Homefront: The Revolution -pelin kehityksen, joka tapahtuu nyt Deep Silverin uudessa Englannin Nottinghamissa sijaitsevassa Deep Silver Dambuster -studiossa.

Deep Silverin oli alkujaan määrä toimia Homefront: The Revolutionin julkaisijana, kun taas pelisarjan aiemmin omistanut Crytek hoiti pelin kehitystä briteissä Crytek UK -studiossaan. Viime kesäkuussa Crytekista alkoi kuitenkin kuulua huhuja, jotka vihjasivat sen olevan talousjamassa. Myöhemmin muun muassa Crytek UK:n työntekijöiden raportoitiin jääneen pitkään palkatta, mikä johti ilmeisesti myös väen lähtöön studiosta.

Crytekin virallisen lausunnon mukaan se kävi hiljattain läpi ”siirtymävaihetta”.

Crytek osti Homefront-sarjaan oikeudet viime vuoden alussa edes menneen THQ:n kuolinpesästä. Jo tuolloin tiedossa oli, että yhtiö kehitti uutta osaa Homefront-sarjaan.

Vielä on epäselvää, millaisen tekijätiimin Deep Silver on hankkinut työstämään Homefront: The Revolutionia. Crytek UK ainakin sijaitsee samassa kaupungissa kuin Deep Silver Dambuster, joten täysin uusi tiimi tuskin tulee pelin työstöä jatkamaan.

Päivitys kello 20.05: Crytek on tarjonnut virallisen lehdistötiedotteen myyntiin liittyen. Sen mukaan Deep Silver Dambuster muodostuu nimenomaan Crytek UK:n vanhasta miehityksestä.

Samalla kuitenkin on myös selvinnyt, että Crytek siirtää uuden Hunt-pelinsä kehityksen Yhdysvalloista Saksaan. Tämän myötä Crytekin Austinissa sijaitseva Crytek USA -studio kutistuu CryEngine-pelimoottoria hallinnoivaksi tukitiimiksi. Ylimääräisille studion työntekijöille tarjotaan mahdollisuutta hakea työpaikkaa Crytekin saksalaisilta osastoilta.

Lähde: Polygon, IGN

Lisää luettavaa