CD Projekt paljasti syyn The Witcher 3:n uuden sukupolven version sukuelinmodille ja sen poistolle – ”ei ole kannanotto alastomuutta vastaan”

The Witcher 3 -kehittäjä kommentoi peliin lipsahtanutta modia.

16.2.2023 06:06

CD Projekt on avannut tarkemmin The Witcher 3: Wild Huntiin lipsahtanutta intiimialuemodia.

The Witcher 3:n uuden sukupolven päivityksen ehostamisessa käytettiin laajasti modiyhteisön tuotoksia. Pelin ulkoasua parantelevien modien joukkoon oli kuitenkin päätynyt myös modi, joka lisäsi osalle pelin naishahmoista realistisen näköiset intiimialueet.

Intiimialueiden alkuperäksi vahvistettiin aikaisemmin Vaginas for Everyone -modi. Modin kehittäjä kertoi kuitenkin, ettei hän ole antanut lupaansa modin käytölle The Witcher 3:n uuden sukupolven päivityksessä.

CD Projekt on nyt vahvistanut syyn odottamattomalle modilisäykselle. IGN-sivustolle antamassaan lausunnossa studio kertoo intiimialueita ehostaneen tekstuurin olleen osa HD Monsters Reworked (HDMR) -modipakettia. Kyseisen modin kehittäjä oli lisännyt Vaginas for Everyonen tekstuurit aikaisemmin omaan modiinsa, minkä seurauksena ne päätyivät myös CD Projektin viralliseen päivitykseen.

Vaginas for Everyonen kehittäjä kertoo HDMR:n kehittäjän olleen yhteydessä sisältönsä käyttämisestä osana modiaan jo vuonna 2019. Hän ei kuitenkaan tuolloin vastannut pyyntöön, mutta HDMR:n kehittäjä päätyi kuitenkin käyttämään tekstuureja modissaan ilman suostumusta.

CD Projektin mukaan HDMR:n kehittäjä on vakuuttanut studiolle olevansa modin ainoa kehittäjä luovuttaessaan oikeuksia studiolle, mikä on osoittautunut sittemmin virheelliseksi. CD Projekt kertoo olleensa yhteydessä modin kehittäjää tarkentaakseen asiaa. Sotkulla saattaa olla myös taloudellisia seurauksia HDMR:n kehittäjälle, sillä CD Projekt on kompensoinut modien kehittäjiä The Witcher 3:n uuden sukupolven versiossa käytetystä sisällöstä.

Antamassaan lausunnossa CD Projekt on vahvistanut poistavansa tekstuurit The Witcher 3:sta tulevassa päivityksessä. Kyseessä ei kuitenkaan studion mukaan ole kannanotto teemaa vastaan.

– Näiden elementtien poistamista ei ole tarkoitettu lausunnoksi alastomuutta tai aikuisia teemoja vastaan, vaan haluamme ylläpitää visuaalisen yhteneväisyyden kaikkien hahmomallien välillä. Emme suunnitelleet näiden tekstuurien sisällyttämistä peliin alusta alkaen.

Lähde: IGN, Kotaku

Lisää luettavaa