Activisionin loppuvuoden vetonaula on ehdottomasti Call of Duty 4: Modern Warfare, joka on sarjan aloittaneen Infinity Wardin käsialaa.

Activision järjesti Games Conventionin yhteydessä Call Of Duty 4 -tilaisuuden, jossa pääsin käsiksi peliin. Pelattavissa oli moninpeli pc:llä ja yksinpeli PS3:lla ja Xbox 360:llä.

call-of-duty-4-modern-warfare-console_6.jpg

Siinä missä monet monialustapelit ovat tällä hetkellä PS3:lla heikompia verrattuna Xbox 360 -versioon, oli Call of Duty 4:n PS3-versio huippujälkeä. Ruudunpäivitys oli täysin tasaista ja pelin audiovisuaalinen toteutus huikeata. Molemmat konsoliversiot ovat upeita.

Pelattavissa oli yöllinen tehtävä, jossa pelaaja on SAS-ryhmän jäsen. Ryhmä laskeutuu kaatosateessa keskellä yötä köysillä helikopterista tankkerin kannelle. Tehokeinot, kuten laivan kannelle iskeytyvä merivesi ja valaistus, olivat mahtavia. Myös hahmojen liikehdintä on äärimmäisen realistista. Tunnelmakin on kohdallaan, mutta niinhän se on sarjan peleissä aina ollut. Tehtävä alkaa keskustelulla helikopterinmatkan aikana. Hahmojen kasvoanimaatio on erinomaisesti toteutettua.

call-of-duty-4-modern-warfare-console_4.jpg

Pelattavuus tuntui kuitenkin samanlaiselta kuin mihin on totuttu. Luvassa on siis vahvasti käsikirjoitettua, elokuvamaista meininkiä. Tosin erona edellisiin Call of Dutyihin oli se, että tekoälyn ohjaamat ryhmän sotilaat toimivat demossa todella tehokkaasti.

Siitä ei pääse mihinkään, että peli on uskomattoman hieno liikkeissään. Hahmojen eleet ja toiminta ovat äärimmäisen realistisen näköisiä.

Call of Duty 4: Modern Warfare julkaistaan PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja pc:lle 5. marraskuuta .

Lisää luettavaa