Call of Duty -pelisarjan huijauksenestomenetelmät ovat ottaneet käyttöön jälleen uusia menetelmiä huijaamisen kitkemiseksi.

Call of Duty: Modern Warfare II:ssa ja Warzone 2.0:ssa käytetyn Ricochet-huijauksenestojärjestelmän kehittäjät ovat aikaisemmin kertoneet pyrkivänsä vähentämään huijaamista poistamalla huijarien aseet käytöstä tai tekemällä muista pelaajista näkymättömiä heille. Nyt kehitystiimi on paljastanut tuoreessa blogipäivityksessä ottaneensa käyttöön uusia aseita huijareiden vastaisessa taistelussa.

Hallusinaatioiksi kuvatussa uudessa huijauksenestomenetelmässä peleihin lisätään valehahmoja hämmentämään huijareita. Aitojen pelaajien klooneina toimivat hallusinaatiot ovat näkyvillä vain järjestelmän huijareiksi tunnistamille pelaajille, joille syötetään valehahmoista samoja tietoja kuin aidoistakin pelaajista. Näin ollen hallusinaatioiden tulisi näyttäytyä aitoina pelaajina myös huijareiden käyttämille huijausohjelmille.

Samalla Ricochet-tiimi kertoo poistaneensa Call of Duty: Modern Warfare II:sta ja Warzone 2.0:sta aikaisemmin käytössä olleen huijauksenestokeinon. Juoksuhiekaksi kuvattu menetelmä hidasti ja sekoitti huijareiden liikettä, minkä oli tarkoitus tehdä heistä helpompia maalitauluja muille pelaajille. Poikkeuksellisella tavalla liikkuvien pelaajien havaittiin kuitenkin aiheuttavan aidoille pelaajille myös haasteita, minkä vuoksi keino päädyttiin hyllyttämään toistaiseksi. Tiimi kertoo kuitenkin harkitsevansa konseptin käyttöönottoa uudelleen myöhemmässä vaiheessa.

Lähde: Callofduty.com

Lisää luettavaa