Call of Duty: Black Ops Cold War on paljastettu virallisesti ensimmäisin yksityiskohdin ja kuvamateriaalein. Treyarchin ja Raven Softwaren yhteistyönä kehittämä ensimmäisen persoonan räiskintäpeli suuntaa ensin PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle 13. marraskuuta, mistä se jatkaa vielä myöhemmin Xbox Series X:lle ja PlayStation 5:lle.

Cold War seuraa tarinallisesti ensimmäistä Black Opsia ja tuokin takaisin sellaisia tuttuja naamoja kuin Alex Mason, Frank Woods ja Jason Hudson. 1980-luvulle sijoittuvassa räiskinnässä ohjataan yksinpelikampanjassa kuitenkin uutta pelaajan luotavissa olevaa hahmoa, jolle valitaan ulkoasun lisäksi muun muassa psykologinen profiili, jolla on pieniä vaikutuksia hahmon pelattavuuteen asti.

Valinnanvapauden pitäisi muutenkin olla iso osa Cold Warin kampanjaa. Useissa tehtävissä pelaajille tarjotaan vaihtoehtoisia tapoja suorittaa erilaisia asioita, mikä kulminoituu tarinan lopussa useisiin eri päätösmahdollisuuksiin. Yhtenä erikoisempana tehtäväesimerkkinä esiin on nostettu näin ennakkoon Moskovaan KGB:n päämajaan sijoittuva soluttautumisosuus, jossa aiheutetaan vihollislinjojen takana hallaa esimerkiksi myrkytyksen, kiristyksen ja tietovarkauden merkeissä.

Yksinpelikampanja on ollut nimenomaan Raven Softwaren käsialaa, kun taas Treyarch on ollut päävastuussa moninpelipuolesta. Moninpeli on määrä paljastaa kunnollisemmin vasta syyskuun 9. päivä, mutta jo nyt sen on luvattu tarjoavan alustojen välistä luotihippaa jopa eri sukupolvien välillä. Zombitila löytyy sekin ja kokemus sidotaan yhä osaksi myös Call of Dutyn Warzone-puolen kanssa.

Siirtymän uuteen sukupolveen Cold War hoitaa välimaksun kautta. Vaikka pelin PlayStation 4 -versio toimiikin PlayStation 5:llä taaksepäin yhteensopivuuden kautta siinä missä myös Xbox One -versio Xbox Series X:ssä, eivät PS4:n ja Xbox Onen perusversion ostajat saa itselleen veloituksetta pääsyä Cold Warin varsinaisiin PlayStation 5- ja Xbox Series X -versioihin. Tätä varten Activision myy pelistä noin 70 euron hintaista Cross-Gen Bundle -pakettia, joka kuuluu myös osaksi hajanaisia kosmeettisia lisiä sisältävään 90 euron Ultimate Editioniin.

Lähde: Activision Games Blog, Eurogamer, Game Informer

Lisää luettavaa