Borderlands palaa uuden pelin voimin – taivaskaan ei ole enää rajana

Borderlands: The Pre-Sequel on seuraava suurempi osa suositussa räiskintäsarjassa. Peli jättää tosin vielä väliin PlayStation 4:n ja Xbox Onen.

9.4.2014 20:03

Borderlands-räiskintäsarjan aika ei ole vielä vanhalla konsolisukupolvella ohi. Vuoden lopulla sekä Xbox 360:llä, PlayStation 3:lla ja pc:llä pelaamaan päästään Borderlands: The Pre-Sequelia, jonka on tuuppaamassa maailmaan 2K Australia.

Ensimmäisen ja toisen Borderlandsin väliseen aikaa tapahtumiltaan sijoittuva The Pre-Sequel jättää pelisarjan tutun Pandora-planeetan taakseen ja päästää sen sijaan räiskimään sen kuuhun. Uudella alueella pelaajia odottavatkin muutamat uudet pelilliset kikat, sillä kiertolaisella huolehtimaan joutuu varsinkin happivarastostaan.

Happi ei Pre-Sequelissa ole vain hukkuva luonnonvara, joka loppuessaan johtaa hengästyttäviin tilanteisiin, vaan sitä voi käyttää hyödykseen varsinkin liikkumiseen. Hahmon mukana kulkeva happivarasto on mahdollistamassa nyt eräänlaiset tuplahypyt , minkä lisäksi se auttaa pelaajaa hyökkäämään vihollisten niskaan syöksymältä ilmasta näiden päälle. Vihollisten kypärät voi toki myös ampua palasiksi vahingollisin seurauksien.

Uutta The Pre-Sequelissa ovat myös uudet jää- ja laser-aseet sekä toki uuden ympäristön myötä esiteltävä heikompi painovoima. Pelattavaksi saadaan jälleen lisäksi neljä uutta hahmoa, joista tällä kertaa yksi on viimein Claptrap-robotti.

Juonensa osalta The Pre-Sequel taustoittaa Borderlands 2:n pahiksena toiminutta Handsome Jack -hahmoa. Pelaaja toimii pelissä hänen kätyrinään.

Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle Borderlands: The Pre-Sequelia on ainakin alustavasti vielä turha odotella. Borderlands-sarjan luoneen Gearboxin mukaan peli oli vanhempien alustojen laitekannan ja kehityskustannesten myötä kannattavaa tuoda vielä PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle.

Lähde: PlayStation Blog, Eurogamer

Lisää luettavaa