BioWare (Mass Effect, Knights of the Old Republic, Dragon Age) tekee uutta peliä. BioWare kertoi pelin olevan ”pienen mittakaavan MMO”. ”Laajalla mittakaavalla, mikä toimii bisneksessä?”, kysyi yksi BioWaren perustajista, Greg Zeschuk Develop Conferencen puhetilaisuudessaan. ”Joka vuosi se menee hieman alemmas. Oikeasti, ei voi syyttää taloutta enää. Tosissaan, on kyse verkkopelaamisesta. Olemme selkeästi työskentelemässä Star Wars: The Old Republicin, ison MMO:n, parissa. Mutta työskentelemme pienempien MMO-tyylisten pelien parissa tiimin kanssa, kaikkien avaruusjuttujen parissa.”

”Me tutkimme monentyyppisiä pelejä. Teimme jonkin verran Facebook-juttua. Teimme iPhone-pelin Mass Effectille. Se ei ollut mikään kaikista paras – ihmiset kertovat siitä meille. Opimme sen kantapään kautta. Meidän piti oppia kertaamaan. Tiimi palasi töihin ja teki lisää pelejä joita ei koskaan julkaistu, mutta jotka olivat paljon parempia. Suuren mittakaavan MMO:ita. Pienen mittakaavan MMO:ita. Aiomme jatkaa AAA-pelien tekemistä konsoleille, mutta aiomme myös tutkiskella varsin aggressiivisesti.”

BioWare on tunnettu suurista jättimenestyksistään kuten Mass Effect tai Dragon Age: Origins. Tästä huolimatta BioWare aikoo kuitenkin laajentaa näkemyksiään.

”Tulevaisuus ei välttämättä ole konsoleilla”, Zeschuk toteaa. ”Se on menneisyyttä. Se tulee toki jatkamaan vahvasti eteenpäin, mutta tulevaisuus on kaikissa näissä uusissa bisneksissä joita syntyy.”

Zeschukin esityksen jälkeen Eurogamer esitti miehelle vielä kysymyksen ”pienen mittakaavan MMO:sta”, millainen siitä voisi tulla?

”Siitä voi tulla melkein mitä vaan”, hän sanoi. ”Pelasin joskus Gameforgen peliä nimeltä O Game. Galaksi pyörii jollakin palvelimella ja sinä vain tökit sitä HTML:ssä ja liikutat aluksia ympäriinsä. Se on MMO. Joten se voi olla melkein mitä vaan.”

”Haluamme laajentaa koska, katso millä lapset pelaavat. Lapset pelaavat iPhoneilla ja iPadeilla. Myös 3DS näyttää loistavalta. Me haluamme koskea kaikkia näitä alustavaihtoehtoja. Teimme jo yhden DS-pelin. Meillä oli jo toinen tekeillä, mutta päätimme asettaa sen sivuun ja keskittyä sittenkin iPhoneen.”

Zeschuk kuitenkin totesi yhtiön tekevän myös ”jättipelejä”, joten BioWare-puristien ei tarvitse huolestua.

Lähde: EuroGamer

Lisää luettavaa