Batman saa oman seikkailupelinsä kesällä – luvassa täysi-ikäisille tähdättyä toimintaa

Telltale päästää oman Batmaninsa irti kesällä. Nyt uutukaisesta on paljastettu kuitenkin jo hieman lisätietoja.

19.3.2016 10:20

Telltale Gamesin tulkinta supersankari-ikoni Batmanista on debytoimassa tänä kesänä. Moderniksi seikkailupelitehtaaksi viimeisinä vuosina muodostunut pelistudio kertoi asiasta tällä viikolla osana Teksasissa järjestettyä SXSW-tapahtumaa, jonka yhteydessä se paljasti myös joukon lisäyksityiskohtia tulevasta pelistään.

Uudet tiedot vahvistavat, ettei Telltale ole ollut halukas keskittymään omassa Batman-pelissään pelkästään vain Lepakkomiehen taisteluihin rikollisuutta vastaan, vaan suuri osa peliajasta kuluu myös Bruce Waynea ohjaten. Molemmissa rooleissa pelaajat voivatkin jälleen odottaa pääsevänsä tekemään jälleen monia haastavia valintoja, ja välillä pelin on määrä tarjota pelaajille myös tilanteita, joissa nämä joutuvat päättämään, lähestyvätkö he tapahtumia Brucena vai viittasankarina.

Telltalen mukaan uusi Batman-peli ei ole pohjautumassa niinkään mihinkään aiempiin elokuviin, sarjakuviin tai peleihin, vaan sen on tarkoitus olla nykypäivään sijoittuva varsin itsenäinen kokonaisuutensa. Telltale on myös vahvistanut, ettei Robinin tai Nightwingin kaltaisia tukisankareita kannata odottaa peliin, vaan ruutuaikaa on annettu enemmän Alfredin, Vicky Valen, James Gordonin ja Renee Montoyan kaltaisille hahmoille.

Vielä ei ole varmuutta, millaisia pahiksia pelissä ollaan vielä kohtaamassa. Vain mielikuvitus lienee kuitenkin rajana, sillä pelin on tarkoitus kaikessa synkkyydessään hyödyntää sarjakuvamaista visuaalista tyyliä, joka on ottanut inspiraatiota niin Jim Leen, Greg Capullon kuin Neal Adamsin kaltaisten taiteilijoiden töistä.

Toistaiseksi Telltale ei ole halunnut paljastaa vielä minkäänlaista pelikuvaa uudesta Batmanista. Syy tähän juontaa juurensa siihen, että yhtiössä tykätään hioa pelien visuaalinen puoli viimeisen päälle kuntoon vasta loppupuolella kehitystä. Tähän mennessä Telltalella onkin erityisesti kiinnitetty huomiota siis vielä pelin käsikirjoitukseen. Telltalen monien edellispelien tapaan myös Batman-seikkailusta on määrä tulla kaikkiaan viiden episodin mittainen.

Uuden Batman-pelin juonta ovat olleet kynäilemässä johtavassa asemassa Pierre Shorette ja luovan vetäjän roolissa Nick Herman. Kaksikko on tehnyt aiemmin yhteistyötä niin Tales from the Borderlandsin kuin The Wolf Among Usinkin parissa.

Ohessa muistutuksena viime vuonna paljastettu Batman: A Telltale Game Series -pelin julkistustraileri.

Lähde: Telltale Games, Eurogamer, Polygon

Lisää luettavaa