Vuoden 2023 suurimpiin julkaisuihin lukeutuva Baldur’s Gate 3 saapuu tänä vuonna myös Xbox-konsoleille.

Kehittäjä Larian Studios on useampaan otteeseen kertonut vaikeuksista Baldur’s Gate 3:n Xbox Series X/S -käännöksen kanssa. Jaetun ruudun pelitilan sovittamisessa Xbox Series S:lle kamppaillut Larian kertoo nyt löytäneensä yhteisen sävelen Xboxin kanssa.

Studion toimitusjohtaja Swen Vincke kertoo käyneensä Xbox-pomo Phil Spencerin kanssa keskustelun, jonka seurauksena studio on vahvistanut julkaisevansa Baldur’s Gate 3:n Xbox Series X/S:lle vielä tämän vuoden aikana. Julkaisu on kuitenkin edellyttänyt kompromissia, sillä pelin Series S -versio ei tue jaetun ruudun moninpeliä.

Kyseessä on merkittävä poikkeus Xboxin aiempaan linjaan. Microsoft on nimittäin tähän saakka edellyttänyt kehittäjien tuovan kaikki vastaavat toiminnallisuudet Xbox Series X- ja Series S -konsoleille, vaikka pelien ulkoasua olisikin karsittu heikompitehoiselle konsolille. Baldur’s Gate 3 onkin tiettävästi ensimmäinen peli, jonka Series S -versio sisältää selkeän pelillisen rajoitteen tehokkaampaan malliin verrattuna. Larian Studiosin mukaan Xbox Series S vastaa muilta osin muita konsoliversioita ja se tukee myös alustojen välisiä tallennuksia Steamin ja Xbox-konsolien välillä. 

Baldur’s Gate 3:n Xbox-version julkaisupäivää ei ole vielä tarkennettu. Peli julkaistaan PS5:lle 6. syyskuuta.

Lähde: Larian Studios

Lisää luettavaa