Baldur’s Gate 3 -kehittäjältä tiukka tyrmäys tilauspalveluille – Larian Studiosin pelejä on turha odottaa PS Plussaan tai Xbox Game Passiin

Larian Studiosin pomo sanoo ei pelitilauspalveluille.

18.1.2024 07:00

Larian Studiosin perustaja Swen Vincke on ottanut tiukan kannan pelitilauspalveluihin.

Vincke kommentoi Game Passin ja PlayStation Plussan tapaisia tilauspalveluita Twitter-tilillään julkaisemassaan viestiketjussa. Hänen mukaansa tilauspalveluiden yleistyminen johtaisi huonoihin seurauksiin sekä kehittäjille että pelaajille.

Baldur’s Gate 3:n ja Divinity: Original Sin -pelien kehittäjänä tunnetun Larianin toimitusjohtaja kertoi tilauspalveluiden rajoittavan pelien kirjoa ja johtavan lopulta sisällön valikointiin puhtaasti tuottojen näkökulmasta.

– Hyvän sisällön tuottamisesta tulee entistä vaikeampaa jos tilauspalveluista tulee hallitseva malli ja pieni joukko saa päättää mitä markkinoille julkaistaan ja mitä ei, Vincke kommentoi tilausmallien ongelmia.

– Tilausmallit johtavat aina tilanteeseen, joissa tuottoja maksimoidaan kustannus/hyötyanalyysien pohjalta.

Vincken mukaan pelien löydettävyys on vaikeaa jo nykyisessä markkinatilanteessa, jossa kaikki ovat riippuvaisia tietyistä digitaaliset jakelualustoista. Mikäli tilauspalvelut saavuttaisivat monopoliaseman, olisi tilanne hänen mukaansa vielä vaikeampaa kehittäjille ja etenkin idealismin varaan rakentuville peleille. Tämän vuoksi hän tyrmääkin ajatuksen Larianin pelien tuomisesta tilauspalveluihin.

– Ette löydä pelejämme tilauspalveluista, vaikka ymmärränkin, että se tarjoaa monille kehittäjille tilaisuuden päästä toteuttamaan pelinsä. Minulla ei ole ongelmaa sen kanssa. Haluan vain varmistaa, ettei toinen ekosysteemi kuole, koska se on arvokas.

Lähde: Swen Vincke

Lisää luettavaa