Avaruusverkkopeli Dead Star kuolla kupsahtaa vajaan vuoden ikäisenä

Vain seitsemisen kuukautta elämään ehtinyt Dead Star -avaruusverkkopeli lopetetaan heikoksi jääneiden tulojen johdosta.

20.10.2016 20:12

Huhtikuussa julkaisunsa saanut avaruusaluskeskeinen verkkoareenapeli Dead Star on tulossa tiensä päähän. Pelin kehittänyt Armature Studio on vetämässä sen verkkopalvelimien johdon pois seinästä marraskuun 1. päivä, minkä jälkeen tuotoksesta jää pelattavaksi enää vain lähinnä sen tutoriaaliosuus.

Palvelimien sulkemisilmoituksen yhteydessä Armature onkin vetänyt Dead Starin jo pois myynnistä niin Steamista kuin PlayStation Storestakin. Peliä vielä pelaavat pystyvät vastaavasti ansaitsemaan siinä Fame-pisteitä tavanomaista tehokkaampaan tahtiin vielä ennen sulkeutumisen tapahtumista.

Peliblogi Kotakulle antamassaan lausunnossa Armature on kertonut, että sulkemispäätös tehtiin yksinkertaiseksi siksi, että pelin ylläpitokustannukset ovat nyt suuremmat kuin pelistä saadut tulot. Kehittäjien mukaan he pyrkivät pitämään luomuksensa elossa niin pitkään kuin vain suinkin pystyivät.

Dead Starin ohella Armature Studio on saanut tänä vuonna ulos kolmannen persoonan toimintaseikkailupeli ReCoren. Entisistä Metroid Prime -kehittäjistä muun muassa koostuva studio on aiemmin työstänyt myös esimerkiksi Metal Gear Solid -sarjan teräväpiirtokäännöksiä sekä Batman: Arkham Origins Blackgaten.

Lähde: Dead Star (kotisivu), Kotaku

Lisää luettavaa