Atomic Heart joutui erikoisen kohun keskelle – kehittäjä kiistää keräävänsä dataa Venäjän viranomaisille

Atomic Heart -kehittäjän verkkosivut herättivät hämmennystä.

29.1.2023 13:01

Atomic Heart -peli on joutunut erikoisen kohun keskelle.

Ensi kuussa ilmestyvän Atomic Heartin kehittäjä Mundfishin raportoitiin keräävän käyttäjien dataa ja välittävän sitä Venäjän viranomaisille. Syytösten taustalla olivat studion verkkosivujen käyttöehdot, joiden mukaan tietoja Mundfishin verkkokaupan käytöstä voitaisiin kerätä ja luovuttaa Venäjän viranomaisille, kuten veroviranomaisille ja turvallisuuspalvelu FSB:lle.

Käyttöehtojen kerrottiin lisäksi viittaavan Venäjän mobilisaatiolakeihin. Kyseisten lakien nojalla Venäjä värvää joukkoja Ukrainassa käynnissä olevaan hyökkäyssotaansa.

 

Mundfish on tyrmännyt väitteet tietojen keräämisestä ja luovuttamisesta. Studion antaman lausunnon mukaan verkkosivujen yksityisyyskäytännöt ovat vanhentuneet ja virheelliset, ja väite tietojen keräämisestä olisi pitänyt poistaa jo kauan aikaa sitten. Studio kertoo myös sulkeneensa verkkokaupan taatakseen faneille studion ja sen tuotteiden luotettavuuden.

Vaihtoehtoiseen historiankirjoitukseen pohjautuva Atomic Heart, jonka tarinassa Neuvostoliitto onnistui päihittämään natsit toisessa maailmansodassa robotiikan voimin, ilmestyy pc:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle, PS4:lle sekä PS5:lle 21. helmikuuta.

Lähde: Gamesradar

 

Lisää luettavaa