Aprillipilasta oikeaksi peliksi – PlatinumGames paljasti avaruusräiskintä Sol Crestan

Peli on eräänlainen seuraaja 80-luvun Moon Cresta- ja Terra Cresta -räiskinnöille.

2.4.2021 15:09

Uusi retrosävytteinen avaruusräiskintäpeli on tekemässä tuloaan japanilaiskehittäjä PlatinumGamesilta. Peli on Sol Cresta, jonka se paljasti ensimmäisen kerran itse asiassa jo viime vuoden aprillipäivänä, mutta vahvisti nyt näin vuoden verran jälkeenpäin, että kyseessä on ihka oikea projekti.

Platinum työstää peliä yhdessä klassisten kolikkopelien kääntämisestä nykykonsoleille erikoistuneen Hamster-studion kanssa. Sol Cresta on eräänlainen henkinen seuraaja Nichibutsu-yhtiön 80-luvulla julkaistuille Moon Cresta– ja Terra Cresta -kolikkopeleille, joiden erikoisuutena oli pelaajan ohjastaman aluksen kehittyminen siihen telakoitavilla uusilla alusosilla. Vastaavan idean on määrä löytyä myös Sol Crestasta.

Sol Crestan kerrotaan olevan ensimmäinen osa niin sanottua Neo-Classic Arcade -sarjaa, joten nähtäväksi jää, Voidaankoo PlatinumGamesilla ja Hamsterilta odottaa jotain vastaavaa jatkossakin. Sol Crestan tapauksessa peli on työn alla PlayStation 4:lle, Switchille ja pc:lle vielä kuluvaa vuotta ajatellen.

PlatinumGamesilla on tällä hetkellä tunnetusti useita rautoja tulessa. Sol Cresta ohella siltä on odotettu jo pidempään ulos Nintendon kanssa tehtyä Bayonetta 3:a ja Square Enixin kanssa tehtyä Babylon’s Fallia. Sen omakustannehanke Project G.G. sai sekin julkistuksensa viime vuonna. Viime vuonna pelitalo ilmoitti avanneensa myös uuden studion ja työstävänsä uutta omaa pelimoottoriaan.

Lisää luettavaa