Apple paljasti tilauspohjaisen pelipelipalvelunsa Apple Arcaden – tukee offline-peluuta ja sanoo ei pelien sisäisille ostoksille

Applen oma Apple Arcade -pelipalvelu tuodaan markkinoille syksyllä.

25.3.2019 19:27

Apple on paljastanut uuden pelikeskeisen tilauspalvelunsa Apple Arcaden. Palvelun tarkoituksena on tarjota kuukausimaksua vastaan läjä pelejä pelattavaksi läpi erilaisten Apple-laitteiden aina Macista iPhoneen, iPodin ja Apple TV:hen, eikä sen toiminta perustu suoratoistoon.

Apple Arcaden tarjoamat pelit ladataan käytettäväksi haluamalleen laitteelle ja ne tukevat näin mahdollisuutta pelaamiseen esimerkiksi ilman jatkuvaa nettiyhteyttä. Pelien luvataan olevan yhtälailla vapaita mainoksista ja sisäisistä ostoksista, minkä lisäksi niissä tapahtuva edistyminen on jatkettavissa eri laitteilla. 

Julkaisua Apple kaavailee Arcadelle syksyksi 150 eri maassa. Tarkoituksena siitä olisi löytyä heti reilut sata uutta ja joissain tapauksissa nimenomaan myös vain Apple Arcadelle saatavilla olevia pelejä. Haluna Applella olisi tarjota markkinarako erityisesti peleille, jotka eivät välttämättä muuten löytäisi helposti tietään pelaajien käsiin. Sen tarkoituksena onkin työskennellä läheisesti kehittäjien kanssa palvelun pelitarjonnan kanssa ja ylipäätänsä kuratoida tarkasti palvelun tarjontaa.

Hintaa Apple Arcadelle ei ole toistaiseksi vahvistettu.

Lähde: Apple

Lisää luettavaa