3DS-hakkeroinnit johtivat jälleen pelin katoamiseen eShop-latauskaupasta

Citizens of Earth -peli ei toistaiseksi ole ostettavissa enää 3DS:n latauskaupasta sen pohjalta luodun humblehax-ohjelmiston johdosta.

15.5.2016 19:09

Julkaisija Atlus on joutunut poistamaan roolipelinsä Citizens of Earthin toistaiseksi myynnistä 3DS:n eShop-latauskauppapaikalta. Atlus tai Nintendo eivät itse ole antaneet tarkkaa syytä tapahtuneelle, mutta pelien katoaminen on tapahtunut osuvasti samoihin aikoihin, kun sen pohjalta onnistuttiin tekemään humblehaxiksi kutsuttu ohjelmisto, joka on helpottanut käyttäjien omien homebrew-ohjelmistojen ajamista 3DS:llä.

– Odottamattomista olosuhteista johtuen olemme joutuneet poistamaan Citizens of Earthin 3DS:n eShop-kauppapaikalta. Sekä Atlus että Nintendo ovat työskentelemässä yhdessä, jotta Citizens of Earth saataisiin takaisiin eShopiin. Pahoittelemme asiasta aiheutunutta vaivaa kaikille, joihin se vaikuttaa, ja vakuutamme, että pyrimme saamaan pelin takaisin saataville mahdollisimman nopeasti, Atlusin Facebook-sivuilla kerrotaan.

Tapaus ei ole ensimmäinen laatuaan 3DS:llä. Vasta aiemmin tässä kuussa myös retrohenkinen tasoloikkapeli VVVVVV katosi 3DS:n latauskaupasta vastaavanlaisten olosuhteiden alla. Vuosi sitten myös ainakin räiskintäpeli IronFallille kävi myös samoin, vaikka peli onkin sittemmin saatu palautettua takaisin jakeluun.

Humblehaxin on nimenomaan kerrottu hyödyntäneen Citizens of Earthia, koska monet pelaajat pääsivät siihen hiljattain käsiksi Humble Friends of Nintendo Bundle -pelipaketin kautta. Humblehax ei tosin toimi itsenäisesti, vaan se vaatii myös muita hakkerointitoimia tuekseen.

Lähde: Atlus (Facebook)Polygon, salthax.org

Lisää luettavaa