12 miljoonaa Fallout 4:ää toimitettu maailmalle – myyntimenestys vielä kuitenkin epäselvä

Bethesda on toimittanut Fallout 4:n julkaisua varten 12 miljoonaa kopiota pelistä. Tiedossa ei vain vielä ole tarkalleen, miten hyvin peli on uponnut kuluttajille.

13.11.2015 17:00

Tiistaina tapahtunut kauan odotettu Fallout 4:n julkaisu on osoittautunut ilmeisesti menestykseksi pelin tehneelle Bethesdalle. Yhtiö on väittänyt näin ainakin uusimmassa lehdistötiedotteessaan, joskaan kyseinen tiedote ei anna vielä minkäänlaista osviittaa siitä, miten hyvin peliä on tarkalleen myyty pelaajille asti.

Bethesda kyllä kertoo, että julkaisua varten se on toimittanut maailmaan yhteensä 12 miljoonaa Fallout 4 -kopiota, joiden potentiaalinen myyntiarvo on noin 750 miljoonaa dollaria.  Muita tietoja varten onkin sitten täytynyt kääntyä ulkopuolisten lähteiden puoleen. Steam-statistiikkaa seuraava SteamSpy-sivusto on esimerkiksi kertonut, että sen tietojen mukaan Fallout 4:n omisti jo pelin julkaisupäivänä 1,2 miljoonaa käyttäjää, kun mukaan lasketaan sen ennakkotilaukset. Suoraan Steamista on myös suoraan selvinnyt, että parhaimmillaan peliä on pelannut yhtäaikaisesti lähemmäs 500 000 ihmistä.

Huonosti pelillä ei missään nimessä näytä siis toki menevän.

Fallout 4 vaikuttaisi olevan kokoluokassaan tähän mennessä suurin Bethesdan julkaisu koskaan. Pelisivusto Eurogamer on huomauttanut, että neljä vuotta sitten jopa The Elder Scrolls V: Skyrim saapui selvästi maltillisemmissa merkeissä kauppoihin. Pelin julkaisua varten Bethesda toimitti Skyrimia maailmalle ”vain” seitsemän miljoonaan kopion edestä, mikä vastasi myyntiarvoltaan 450 miljoonaa dollaria.

Aiemmin kuluvalla viikolla Activision juhlisti Call of Duty: Black Ops III:n takoneen kuluttajamyynneillään yhteensä 550 miljoonaa dollaria kolmessa päivässä.

Lähde: Bethesda, Eurogamer, SteamSpy

Lisää luettavaa