Tässä päivänpolttavat faktat: uusi Harry Potter -peli tekee tuloaan, ja sitä kehittävät Pokémon GOn luoneet velhot. Ajattelittepa te, lukijani, aiheesta mitä tahansa, itse lupasin viime viikon blogissani pysyä positiivisena, ja aion myös pitäytyä siinä lupauksessa. Luvassa on auringonpaistetta ja innosta tihkuvia yleistyksiä, joten pidelkäähän penkeistänne kiinni.

Kuten melkeinpä kuka tahansa ikäiseni nörttinainen, olen ollut Potter-fani lähes koko pienen ikäni. Kirjojen ahmimisen ja keskiyön elokuvanäytösten lisäksi olen kolunnut Lontoon leffastudiot ja rapakontakaiset Tylypahka-teemapuistot hyvällä halulla vielä aikuisiälläni. Harry Potter on edelleen suurin heikkouteni, vaikka viimeisestä elokuvastakin on aikaa jo kuusi vuotta.

Tähtien sota -intoilijat lienevät kanssani eri mieltä, mutta väittäisin kuitenkin, että puolitoista vuosikymmentä on pitkä aika fanittaa mitä tahansa. Harva lapsekas trendi-ilmiö jaksaa edes yli joulun, ja varmoja väsymisen merkkejä on alkanut näkyä myös Potter-huumassa viime vuosien aikana. Huonot näytelmäsovitukset ja muut toinen toistaan kekseliäämmät rahastuskikat toki tepsivät edelleen täydellä teholla kaltaisiini idiootteihin, mutta lapsuusvuosien taiasta ei ole jäljellä enää kuin muisto.

Laskevassa käyrässä näen kuitenkin positiivisia vertailukohtia Pokémon-sarjan parin vuoden takaiseen tilaan. Kukaan ei silloinkaan voinut kiistää taskuhirviöiden oikeutta kestosuosikin titteliin, mutta minkäänlaisesta hullutuksesta ei ollut puhuttu enää vuosiin – ei edes kohderyhmän keskuudessa.

Pokémon GO muutti kaiken. Maailman yksinkertaisin mobiilipeli toi yhteen useamman sukupolven uusia ja vanhoja faneja sekä sysäsi koko tuoteperheen suosiokäyrän silmittömään nousujohteeseen. Koululaisten repuissa roikkuu taas pikku Pikachuja, ja joka kolmas alakouluikäinen osaa luetella aidot ja oikeat 150 pokémonia.

Toivon koko sydämestäni, kaikki sormet ja varpaat ristissä, että Niantic pystyy toistamaan saman tempun Harry Potterin kohdalla. Mikäpä olisi hienompaa kuin saada rakastua kaikkien aikojen taianomaisimpaan maailmaan uudelleen?

Vielä on toki liian aikaista tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä. Pokémon GO on ollut itsessään katoava trendi, eikä Potter-versiointi ole ainakaan toistaiseksi saanut läheskään samaa varhaista vastaanottoa. Kaikeksi onneksi pelin julkaisuun on vielä aikaa – en nimittäin usko studion tuhlaavan moista konseptia hyisiin talvikuukausiin.

Tämän blogikirjoituksen piti olla kuitenkin positiivinen, ja positiivisena aion pysyä. Faktoja ovat myös nämä: postituslistalle on ilmoittauduttu ja kaavut kaivettu kaapeista. Kautta Korpinkynnen, olen valmis!

Johanna Puustinen

Lisää luettavaa