Ensimmäisellä PlayStationilla alkanut Wipeout-sarja teki komean paluun PSP:n julkaisupelien parhaimmistoon kuuluvalla Wipeout Purella. Peli on edelleen PSP-pelien kärkikastia, ja netistä ladattavat ilmaiset ratapaketit tekivät kokonaisuudesta vieläkin paremman.

Odotettu Wipeout Pure tuntuu perinteiseltä jatko-osalta. Kaikkea on tullut lisää. Musiikkivalikoima on monipuolisempi, ratoja ja pelitiloja on enemmän ja yksinpeli on saanut rinnalleen mainion nettimoninpelin tilastoineen. Tilastoja pidetäänkin lähes kaikesta, kuten siitä, kuinka kauan on pelannut tietyn tallin aluksella. Mutta jotakin silti puuttuu.

Rutiinilla tehdyt radat

Mitä tekee hyvällä ohjauksella ja kiivaalla vauhdilla ilman hienoja ja haastavia ratoja? Pelattuani Pulsea yli kymmenen tuntia en muistanut kuin yhden radan nimen (De Construct), eikä yksikään niistä jäänyt mitenkään erityisesti mieleen. Helmiä ei löydy, toisin kuin sarjan ensimmäisistä peleistä: esimerkiksi Stanza Inter, Gare du Nord ja Mega Mall ovat painuneet monien wipeoutistien mieliin. Nytkään radat eivät ole varsinaisesti huonoja, mutta eivät kyllä jännittäviäkään.

Laiskottelusta suunnittelijoita ei silti voi syyttää. Edellisen pelin pahin ongelma oli raivostuttavan epäreilu tekoäly, joka on nyt korjattu. Kilpailevat kuskit tarjoavat tiukan, mutta useimmiten reilun vastuksen.

Pelaamiseen on myös saatu mukavasti vaihtelua. Yksinpeli koostuu kilpailusarjoista, jotka sisältävät monia erilaisia kisatyyppejä. Mukaan mahtuu aika-ajoja, perinteisiä kilpailuja ja Zone-skaboja, joissa pitää ajaa tietty määrä kierroksia aluksen vauhdin koko ajan kasvaessa ilman mahdollisuutta jarruttaa. Eliminator-kisoissa voitto saavutetaan eliminoimalla kymmenen kilpailijaa. Pelitilasta ei ole saatu tarpeeksi irti, sillä toisten kuskien teilaaminen tuntuu sattumanvaraiselta – omien kykyjen sijaan ykköseksi pääsy on kiinni lähinnä tuurista.

Virkamiesmäinen toteutus

Wipeout-peleissä ulkoasu on aina ollut äärimmäisen tärkeä osa kokonaisuutta. Siksi harmittaa, että ruudunpäivitys takeltelee, kun ruudulla on paljon toimintaa. Se on ikävä kauneusvirhe, vaikkei lopulta suuresti haittaakaan.

Nettimoninpeli on äärimmäisen tervetullut lisä. Myös oman aluksen pintakuvioinnin luominen pelin kotisivujen työkalun avulla kuulostaa mainiolta, joskaan en voinut kokeilla ohjelmaa arvostelukappaleella.

Pulsessa on paljon hyvää, kuten valtavasti sisältöä ja monia toivottuja ominaisuuksia. Pelattavaakin on todella paljon, mutta jotenkin lopputulos tuntuu hieman liian mekaaniselta ja rutiinilla tehdyltä. Toivottavasti netistä piakkoin ladattavat ratapaketit tuovat mielenkiintoista ajettavaa.

6/10
Lisää luettavaa