On ehkä huono lähtökohta lähteä kokeilemaan ja arvostelemaan Hustle Kings bilispeliä, kun olen aina ollut sitä mieltä, että homma toimii oikeasti paljon paremmin kuin videopelinä.

Tärkein ensin. Hustle Kingsin pallofysiikka on ensiluokkaista ja lyönneissä on todella paljon säätämisen varaa ja nyansseja. Lyönteihin voi tietenkin pistää kierrettä hienosäätämällä osumakohtaa olkanapeilla. Kameran vapaa liikuttelu on hieman kankeaa, mutta kun sen kanssa oppii elämään, voi pöydän asetelmia tutkailla helposti. Yhdellä napinpainalluksella pääsee aina katsomaan pelitilannetta lintuperspektiivistä.

Pelisysteemejä on tarjolla kahdenlaista. Yksi metodi hyödyntää analogitikkua lyöntien suorittamiseen ja toinen taas on perinteisempi nappijärjestelmä. Hauska kikka on se, että mailankärkeen voi hieroa liitua ravistamalla DualShock-ohjainta.

Tekniseltä toteutukseltaan Hustle Kings on mainio, mutta sisällön määrä hämmästyttää. Yksin konetta vastaan pelaaminen on tylsää, mutta netissä pelaaminen toimii oivallisesti ja peräti videochattaaminen onnistuu, mikäli vain omistaa PlayStation Eye kameran.

Pelissä voi kirjaimellisesti ”hustlata”, sillä matseissa tienatulla virtuaalisella rahalla voi lyödä vetoa myös nettimatseissa. Tätä valuuttaa voi käyttää pelin omassa kaupassa, jossa voi ostaa esimerkiksi hienompia palloja. Oman musiikin kuunteleminen onnistuu sekin, kuten myös videoiden lataaminen YouTubeen.

Hyvän peruspelin oheen on ympätty esimerkillisellä tavalla kaikenlaista kivaa, mitä ei isommistakaan peleistä löydy.

8/10
Lisää luettavaa