Segan 1987 julkaisema pelihallien ilmataisteluklassikko teki paluun vuonna 2006 Afterburner Climaxilla. Tähän asti vain pelihalleissa ollut peli saapuu uusien ominaisuuksien kera Xbox Live Arcadeen ja PlayStation Networkiin.

Climaxin pelaaminen on mukavan yksinkertaista. Pelaaja valitsee muutamasta aidosta hävittäjälentokoneesta, ja sitten lähdetään taistoon. Suunta on aina eteenpäin, ja pelaaja voi hallita lähinnä koneensa nopeutta sekä suorittaa sivupyörähdyksiä ohjuksia väistääkseen. Vihollishävittäjät, kuljetusalukset ja maakohteet voi ampua joko konekiväärillä tai niihin voi lukita ohjukset maalamalla kohteet tähtäimellä.

Tiettyjen etappien välissä tarjotaan mahdollisuutta valita kahden reitin väliltä, mutta valitsi minkä reitin tahansa, niin ympäristöt eivät eroa paljoa toisistaan. Sitä joko lennetään korkealla taivaalla tai sitten lähempänä maanpintaa, jolloin yleensä lennetään kanjoneissa, jolloin pitää edes hieman keskittyä lentoreittiinsä.

Kotiversio sisältää ns. EX-tilan, jonne voi avata kaikenlaisia peliä muuttavia ominaisuuksia, jotka avataan suorittamalla haasteita arcade-tilassa. EX-valikkoon voi avata sellaisia ominaisuuksia kuin esimerkiksi hävittäjän lentonopeuden nostamisen, elämien ja yritysten määrän, konekiväärin voi asettaa ampumaan automaattisesti ja niin edelleen.

Voi vain surkutella Segan nykyisen pelituotannon surkeutta – Afterburner Climax on vanhaa Segaa parhaimmillaan. Yksinkertaiseen peliin on saatu kuitenkin syvyyttä, sillä maksimipisteiden saavuttaminen edellyttää todella taidokasta pelaamista. En tajua, kuinka kentät voi pelata läpi niin, että tuhoaa 100 % vihollisista. Itse onnistuin parhaimmillaankin saavuttamaan vain 70 % luokituksen.

Jos haluat pelata vanhaa kunnon Sega-kolikkopeliä, jossa on hienot grafiikat, kamalaa rokkimusiikkia, lentämisen aikana kuultavaa ”loistavaa” dialogia kuten ”Minua hermostuttaa, tarvitsen vettä” tai ”Missä on kahvitaukoni” ja kohdata Z-nimisen vihollisarmeijan, Afterburner Climax on juuri sinulle.

8/10
Lisää luettavaa