Amiga-klassikon nolo uudelleenjulkaisu

Brittiläinen Bitmap Brothers oli 80- ja 90-luvulla yksi pelibisneksen suurimmista vaikuttajista. Yhtiön monista klassikoista kenties vuoden 1993 The Chaos Engine jatko-osineen oli aikansa toimintapelisuunnittelun, taiteellisen näkemyksen ja teknisen taituruuden huipentuma. Miksi siis tuntuu siltä, että legendaarisen yhteistyöräiskinnän remasteroitu versio on pelinä esikuvaansa kurjempi?

Ehkä siksi, että se on. Jotain on pielessä, kun 20 vuotta vanhan räiskintäpelin uusi versio pyörii uudella pc:llä huonommin kuin muinaisella kotimikrolla.

Chaos Enginen uusi versio tuntuu lähinnä huijaukselta. Se näyttää pelin muinaiselta DOS-versiolta, johon on ympätty Amigan AGA-version väripaletti ja muutama lisäjippo, minkä jälkeen paketti on kääräisty DOS-emulaattoriin. Lopputulos näyttää melko kamalalta, etenkin kun ikivanha grafiikka suurennetaan kokoruudulle. Tekijät eivät ole grafiikkaan edes koskeneet, vaan Enhanced-grafiikkatila on vain mistä tahansa retroemulaattorista tuttu värejä korostava efektipinta.

Ja mitä suuremmalla ruudulla pelaa, sitä pahemmin grafiikka lagaa. Ihan tosi. Amiga 500:n versio oli 50 fps:n ruudunpäivitysnopeudella silkkaa räiskintäjuhlaa, mutta upouusi pc-versio ei hallitse edes pehmeää ruudunvieritystä. Hyvin ei mene, kun pelaaminen sattuu silmiin.

On vaikea sanoa, mitä tässä on yritetty hakea. Kunnolla nykyaikaiseksi versioitu Chaos Engine olisi voinut olla upea matka retropelaamisen uumeniin. Sen sijaan saimme emulaattoripelin, johon on lisätty Steam-saavutukset ja nettikaksinpeli.

3/10
JulkaisijaMastertronic
PeligenretToiminta
JulkaisualustatMicrosoft Windows
Lisää luettavaa